Elektromobilitě přicházejí Češi na chuť relativně pomalu. Ve třetím čtvrtletí letošního roku bylo v ČR přes 20 000 osobních elektromobilů a z toho dvě třetiny byly registrovány na firmy. Pokud vezmeme všechny kategorie bateriových vozidel od motorek přes užitkové vozy až po nákladní, pak jich ke konci září bylo v Česku 31 500. Vedle vyšší pořizovací ceny a menšího dojezdu je častou překážkou i obava z malé dostupnosti dobíjecích stanic.

„Některé naše klienty, kteří uvažují o tom, že by na vlnu elektromobility naskočili, odrazuje představa, jak jim na cestě dochází „šťáva“ a oni zoufale hledají dobíjecí stanici. Zvlášť to platí v případě, kdy doma nebo ve firmě nemají k dispozici vlastní dobíjecí infrastrukturu,“ říká Libor Hladík, vedoucí sekce E-mobilita v Pražské energetice, a dodává: „Podobné obavy chápeme. Naší jednoznačnou prioritou je proto rychlý rozvoj veřejných dobíjecích stanic. Už teď jsme se svými 660 stanicemi největším provozovatelem veřejné dobíjecí infrastruktury v ČR.“

Autor: 
Provozujeme největší síť dobíjecích stanic na území ČR (seznam veřejných dobíjecích stanic v ČR k 30. 9. 2023 vedený MPO ČR).

Čip od PRE vám zajistí komfort doma i v cizině

Naše veřejné dobíjecí stanice PRE POINT nabízí výkon od 22 do 300 kW a můžete je využívat jak jednorázově, tak pravidelně.

Stačí vám jednorázové dobití? Postup je snadný. Každá dobíjecí stanice má QR kód, který naskenujete svým chytrým telefonem. Otevře se vám platební brána, vyberete si dobu dobíjení a potvrdíte platbu. To je vše.

Chcete dobíjet pravidelně? Pak se vám jednoznačně vyplatí náš čip. Díky němu totiž můžete využívat nejen naši síť PRE POINT, ale i stanice většiny ostatních tuzemských provozovatelů, kteří jsou našimi smluvními partnery.

Navíc nemusíte platit za jednotlivá dobíjení, místo toho od nás budete dostávat přehledná měsíční vyúčtování. A v případě, že odebíráte energie od Pražské energetiky, máme pro vás připravený zvýhodněný ceník.

S čipem od PRE se můžete bez obav vydat i na zahraniční dovolenou nebo služební cestu – svůj elektromobil totiž snadno dobijete i v dalších 28 evropských zemích.

Pokud si stáhnete naši aplikaci PREcharge, pokaždé v ní najdete nejbližší dobíjecí stanici a zároveň zjistíte, jestli je zrovna volná a jaký má dobíjecí výkon. Mapu stanic si můžete prohlédnout i zde.

Ceník jednorázového i pravidelného dobíjení na stanicích PRE POINT a možnost získat čip od PRE najdete na stránkách PRE.

Autor: Pražská energetika, a. s.

Díky registraci získáte čip od PRE, který vám usnadní dobíjení vašeho elektromobilu. 

Inteligentní řešení pro firmy i domácnosti

Nechcete nebo se nemůžete spoléhat jen na veřejné dobíjecí stanice? Rádi vám navrhneme řešení na míru pro váš rodinný či bytový dům, firmu nebo developerský projekt.

Řešení pro firmy

Pro vaši firmu vytvoříme návrh dobíjecí infrastruktury s ohledem na vaše aktuální potřeby a plány do budoucna a také na energetický systém vaší budovy. Kromě návrhu zajistíme i instalaci a následný provoz, ať už budete chtít dobíjet v prostorách garáží, nebo na venkovních parkovacích plochách.

Samozřejmostí je také vzdálený dohled a monitoring dobíjecích stanic, včetně servisních služeb. Díky naší aplikaci navíc máte přehled o tom, kdo a jak stanice využívá, a můžete náklady na dobíjení rozúčtovat, což nejvíc potěší vaše účetní.

Řešení pro domácnosti a bytové domy

Nabízíme jak samostatné wallboxy (domácí dobíjecí stanice), tak rozsáhlejší řešení pro bytové domy. Naši odborníci najdou optimální variantu pro každý typ elektromobilu a parkovacího místa. 

Chcete vědět více? Kontaktujte nás na telefonu 267 055 267 nebo na e-mailu firemni.dobijeni@pre.cz či domaci.dobijeni@pre.cz a my s vámi domluvíme návštěvu našeho technika.

Autor: Pražská energetika, a. s.

Dobíjejte v pohodlí domova.

Emobilita od PRE – dobíjení bez starostí

Vzhledem k rychlému vývoji elektromobilů a celoevropské snaze o snižování emisí a energetickou bezpečnost se dá předpokládat, že elektromobilita bude trendem příštích let. S námi můžete její výhody využívat snadno a bez starostí již nyní.