Základní charakteristikou aquaponických potravin je jejich mimořádná kvalita a čistota. K jejich výrobě nejsou potřeba žádné pesticidy a herbicidy. Kouzlem aquaponie je přirozená symbióza rostlin a ryb, která se odehrává na speciálně zařízených farmách, v uzavřeném vodním okruhu. Ryby do vody vylučují vysoce kvalitní, zcela biologické hnojivo pro rostliny. Rostliny pak jeho absorbováním filtrují vodu rybám. Vše se děje v naprosté čistotě, bez postřiků a chemie. Stranou škůdců nebo rozmarů počasí. Bez ohledu na sezónu, dvanáct měsíců v roce.

Díky dohodě mezi Farmia Food a Makro ČR budou mít přístup k výjimečným potravinám z tuzemských farem Future Farming všichni zákazníci velkoobchodu Makro. Makro ČR má po celé České republice přes 650 000 zákazníků, kteří těží z unikátního multikanálového mixu velkoobchodu. Zákazníci si mohou vybrat, zda budou zboží nakupovat v jednom z velkoformátových obchodů nebo si je nechají doručit. Vše za pomoci digitálních řešení.

Uzavřená dohoda mezi oběma společnostmi představuje významný milník v historii celého tuzemského potravinového průmyslu. Restauratéři, hoteliéři i nezávislí obchodníci v České republice díky ní budou mít snadný přístup k potravinám té nejvyšší kvality, které byly vyprodukovány na tuzemských farmách bez chemie a s minimálním vlivem na životní prostředí, a mohou je začít nabízet svým zákazníkům.

O Farmia Food

Společnost Farmia Food je první český celonárodní distributor aquaponických potravin. Svým zákazníkům nabízí pouze produkty nejvyšší kvality pěstované výhradně v tuzemských vertikálních farmách. V nabídce Farma Food jsou listová zelenina, bylinky, microgreens a sladkovodní ryby. Základními výhodami všech produktů jsou vysoká výživová hodnota, výjimečná čerstvost a jedinečné senzorické vlastnosti.

Farmia Food je dceřinnou společností Future Farming, která je průkopníkem moderního zemědělství v České republice. Společnost staví své know how na pokročilé aquaponii. Nejvýkonnější metodě moderního zemědělství, která spojuje pěstování zeleniny s chovem ryb.