Dosavadní průběh Vuelty se zatím vymyká původním předpokladům. Nejlépe si zatím vede překvapivě Sepp Kuss. Ten byl přitom před začátkem závodu pasován do role klíčového domestika týmu Jumbo. Nizozemský celek do Španělska přivezl hned dva lídry, vítěze italského Gira d’Italia Primože Rogliče i úřadujícího krále Tour de France Jonase Vingegaarda. Slovinec je zatím čtvrtý s odstupem přes půldruhé minuty a Vingegaard dokonce až sedmý s téměř dvouapůlminutovou ztrátou. Pokud by ovšem dokázal triumfovat Kuss, který je v kopcích velmi silný, určitě by se v týmu nezlobili. Šlo by totiž o třetí vítězství Jumbo na Grand Tour v letošním roce. Největším soupeřem jezdců nizozemského celku by měl být Remco Evenepoel. Aktuální mistr světa ztrácí na první místo lehce přes minutu a v průběhu závodu ukazuje velmi dobrou formu. Ještě před Evenepoelem je pak Španěl Marc Soler, který rovněž může překvapit.

V závodě pokračují i dva Češi. Zkušený Jan Hirt se v celkovém pořadí zatím pohybuje ve čtvrté desítce. Hirtův čas přijde zejména v horách, kde by měl být k ruce Evenepoelovi. Michal Schlegel na své první Vueltě pošilhává hlavně po etapovém úspěchu, v pořadí je ve druhé stovce.

Průběh Vuelty je tak zatím poměrně překvapivý, rozestupy však nejsou nijak fatální. První větší síto mezi jezdci mnozí očekávali od úterní časovky, která však příliš nezměnila. Rozhodovat tak budou horské etapy, kde se předpokládají zajímavé bitvy.  Do hor vyrazí cyklistická kolona už v následujících dnech. S napětím všichni čekají třeba na páteční dojezd na francouzský Col du Tourmalet. Ikonický vrchol v Pyrenejích se na na Vueltu vrátí po téměř 30 letech, častěji bývá součástí Tour de France. Jezdci v pelotonu si však příliš neodpočinou ani v dalších dnech. Už v sobotu jsou na programu další tři ostrá stoupání, přičemž vrcholy Col Hourcére a Puerto de Larrau na francouzsko-španělské hranici patří do té nejtěžší kategorie. Pořádně horko bude i v třetím týdnu. Královská 17. etapa totiž chystá dojezd na kopec Angliru, kteří mnozí kvůli jeho enormně strmému profilu považují za možná nejobtížnější vrchol v celém Španělsku. O den později pak organizátoři připravili etapu s dalšími dvěma ostrými kopci Puetro de San Lorenzo a Puerto de Linares. Pokud by se definitivně nerozhodlo ani poté, přichystali pořadatelé zajímavou trasu i pro 20. etapu. Ta je plná krátkých, ale zároveň rychlých kopců. V poslední den, který má tradičně cíl v Madridu, už by měli mít hlavní slovo sprinteři. Kdo v horách najde nejvíce sil? Na to si můžete vsadit s bonusem u Fortuny.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.