Dobrým krokem vedoucím ke snížení až 30 % nákladů na vytápění je výměna starého kotle za nový. Vhodnou investicí do nového zdroje tepla představují kondenzační kotle, které využívají princip kondenzace vodní páry obsažené ve spalinách pro zvýšení účinnosti vytápění a snížení emisí. Obvykle jsou vybaveny speciálním výměníkem, který umožňuje odvádět teplo z kondenzace vodní páry a předávat ho zpět do systému vytápění.

Snižte svoje provozní náklady

Kondenzační kotle jsou obecně považovány za velmi účinné a ekologické způsoby vytápění. Vzhledem k tomu, že kondenzační kotle využívají většinu energie, která by jinak unikala spalinami, mohou být mnohem účinnější než letité klasické kotle. Navíc, protože produkují méně emisí než tradiční kotle, mohou být méně škodlivé pro životní prostředí. Obsluha, provoz a údržba je stejně jako dopad na životní prostředí minimální.

Autor: Pražská plynárenská, a.s.

Kondenzační kotle mají nižší provozní náklady, vyžadují méně paliva k provozu. Díky využití kondenzačního tepla a tím vyššímu topnému účinku dokáží ušetřit až 30 % nákladů za vytápění. Všechny tyto faktory dělají z kondenzačních kotlů výhodnou volbu pro majitele nemovitostí, kteří hledají úsporné, účinné a ekologicky šetrné způsoby vytápění.

Jak si vybrat vhodný kotel? 

Při výběru kotle zvažte renomované značky a recenze. Výměna plynového kotle kromě finanční investice představuje i čas spojený s nezbytným zařizováním souvisejících záležitostí. Pohodlným řešením může být váš dodavatel energie.  V oblasti možných energetických řešení je plně nápomocna i Pražská plynárenská, která má dlouholeté zkušenosti a vše potřebné umí zařídit na klíč.

Od prvotní konzultace a návrhu až po zapojení, včetně vyvložkování komína a následné revize. Pražská plynárenská zajistí vašemu kotli i pravidelné servisní prohlídky a vy budete mít o starost méně. Pravidelně servisovaný a správně seřízený kotel má vyšší účinnost, je bezpečný, má tišší chod, prodlužuje se mu životnost a v neposlední řadě šetří rozpočet.