Hra Láska z mládí bude režijním debutem herce a muzikanta Romana Zacha, pro kterého to není  jediné prvenství v této produkci. Poprvé se také setká na jevišti se svým synem Prokopem Zachem.

,,Karel a Nikol mě zhruba před dvěma lety oslovili s textem a mě bavil, je to velmi dobře napsaná komedie, která se s jistou formou nadsázky nedá interpretačně příliš zkazit.  Vše zaklaplo až koncem loňského roku, kdy jsem měl klidnější pracovní režim a prostor se na projekt plně soustředit. Navíc jsem si řekl, že bych si rád k padesátinám nadělil něco hezkého a oslavil tak svůj životní milník. Já jsem se s určitými zkušenostmi za tu dobu, co se této profesi věnuji, dostal do fáze, kdy si pečlivě vybírám s kým budu trávit intenzivních čas zkoušení. Jednak chci mít okolo sebe lidi, které mám rád a po umělecké stránce jim plně důvěřuji a pak se chci těšit z pohodové spolupráce. Navrhl jsem tedy, že hru obsadím a sám zrežíruji, jelikož se domnívám, že nějaké pojetí a interpretace je v tomto případě, kdy ještě ztvárňuji hlavní postavu, velmi subjektivní věc. Netvrdím, že není náročné a do určité míry schizofrenní záležitost - hlídat výklad, celek a zároveň být aktivně na jevišti, ze kterého neslezu, ale baví mě to a moc se těším, až hru představíme prvním divákům 22. června v Divadle Bez zábradlí."

Nad ideály mládí se můžete s úsměvem dojmout. Ale když zjistíte, že takovým ideálem byla žena, kterou jste si kdysi v mladické nerozvážnosti vzali za ženu a pak na to zapomněli, můžou vám také zbýt jen oči pro pláč.

Autor: Petr Kozlík

Antoinovi (Roman Zach) takřka nic nechybí. Až na maličkost: K tomu, aby se svou snoubenkou Diane (Lucie Žáčková/Nikol Kouklová), která je aristokratkou z rodu Bourbonů, mohl oženit, potřebuje vlastnit zámek. To si tedy uvědomí až ve chvíli, kdy se objeví problém: Maryse (Diana Toniková), bývalá Antoinova velká láska, mu prostřednictvím advokáta Rougerona (Prokop Zach/Karel Heřmánek ml.) oznámí, že se s ním chce rozvést. Antoine ale vůbec netušil, že by s ní byl celá ta léta ženatý! Rozvod může být zdánlivě formální záležitost, nebýt faktu, že Maryse žije v nejchudší zemi Afriky a na rozdíl od něho nevlastní vůbec nic.

Přichází na řadu ďábelský plán, jak Maryse od eventuálního požadavku odradit: Předstírat, že Antoine i Diane jsou chudí - a tragikomické absurdní divadlo může začít.

Autor: Petr Kozlík

S Prokopem se setkáváme na jevišti poprvé. Nápad vzešel z mé strany. Už nějakou dobu zvažujeme, že bychom něco společně udělali. Připravujeme autorský projekt, ale toto spojení se mi zdálo jako dobrý nápad. Ze společné práce se zatím těšíme, tak z toho mám radost.“

V hlavních rolích se představí Roman Zach, kterému bude sekundovat Lucie Žáčková v alternaci s Nikol Kouklovou. V dalších rolích, které zamíchají dějem se představí Diana Toniková, Karel Heřmánek nebo Prokop Zach, Ha Thanh Špetlíková a Zdeněk Dušek.

První uvedení se uskuteční 22. června od 19 hodin v Divadle Bez zábradlí a 27. července na letní scéně ve Voděrátkách. Vstupenky jsou v prodeji na www.bezzabradli.cz.