V dnešní době vychází drtivá většina panelů ze stejného technologického základu. Zároveň disponují minimálními rozdíly v životnosti i účinnosti na jednotku plochy. Proto je velmi důležité zaměřit se zejména na nákup z ověřených společností s mnohaletou praxí, které vám poskytnou kromě odborné instalace a poradenství také dlouholetou záruku.

Mezi takové společnosti se řadí i Krel Central, který je již více než 30 let na špičce v oblasti elektrotechnického průmyslu a nabízí tak velké množství fotovoltaických panelů. Vybrat si můžete z řad rozměrů, výkonů i výrobců.

Autor: Krel Central a.s.

Disponuje-li váš objekt, v tomto případě nejčastěji rodinný dům, velmi členitou střechou, doporučuje se volit rozměrově menší panely, díky kterým se projektant či montér dokáže lépe vypořádat s překážkami – ať už jde například o komíny či okna. I přesto se ale odborníci z Krel Central snaží o to, aby byla pokryta co největší možná plocha, a vy jste tak získali co nejvyšší instalovaný výkon na dané ploše.

Záleží vám i na celkovém designu objektu? Pak si můžete na oficiálním webu vybrat hned z několika barevných provedení. Pokud by například standardní panel se stříbrným rámem negativně ovlivňoval vzhled střechy či celé budovy, je zde možnost využití panelů celočerných. Nejen, že jsou vizuálně méně nápadné, ale vytváří zároveň elegantní jednolitý černý celek, který může velmi příjemně ozvláštnit stávající střešní krytinu. Cenový rozdíl oproti standardnímu panelu je minimální. Jedinou nevýhodu může budoucí majitel spatřovat v nižší účinnosti během letních měsíců, jedná se ale pouze o jednotky procent.

Autor: Krel Central a.s.

Samostatnou kapitolou jsou pak instalace panelů na velké (např. firemní) plochy, kdy je zásadním faktorem výběru cena za jednotku výkonu v souvislosti s náklady, mezi které se řadí například transport, velikost panelu nebo manipulace. Instalace větších a výkonnějších panelů je v tomto případě levnější a v konečném důsledku mohou tyto položky znamenat až milionové rozdíly.

Stěžejním krokem při plánování stavby FV elektrárny je ale její správný návrh, kompatibilita jednotlivých prvků a v neposlední řadě také odborně provedená instalace, neboť ani sebelepší FV panel nezachrání chybu projektanta nebo montéra, který daný panel zapojuje do funkčního celku. Proto je na místě svěřit celý proces instalace do rukou odborníků ze společnosti Krel Central. Nejen, že za vás zdarma vyřídí všechny formality a zpracují potřebné podklady, FVE také nainstalují a připojí do distribuční sítě. Stačí pouze vyplnit krátký formulář na oficiálním webu.