Proč vybrat bezpečnostní dveře

Bezpečnostní dveře poskytnou dostatečnou ochranu před vniknutím zlodějů. Záleží na jejich bezpečnostní třídě. To ale rozhodně není jediný parametr. K tomu je navíc potřeba přidat kvalitní kování včetně bezpečnostní zámkové vložky. Dostatečně odolné a pevné musí být i zárubně, do kterých budou vchodové dveře instalované. Jedině při vzájemné kompatibilitě a vyšší bezpečnostní třídě všech těchto prvků získáte kvalitní vchodové dveře.

Bezpečnostní třída a konkrétní parametry

A podle čeho vybírat ty správné dveře? Pro jednodušší orientaci existují bezpečnostní třídy. Ty shrnují dané parametry a podmínky. V praxi se jedná o to, kolik kotevních bodů dveře mají či z jak silného materiálu jsou vyrobené. Zkontrolujte si také, z jakého druhu materiálu jsou dveře vyrobené a jestli se vám budou hodit do interiéru. Při výběru se totiž můžete orientovat i na základě takových vlastností, jako je barva či estetické provedení. Vhodné je sledovat i tepelnou izolační schopnost, čímž si především u rodinného domu můžete ušetřit únik poměrně velkého množství energie na vytápění.

Požární odolnost

V rámci výběru praktických parametrů dveří je důležité sledovat také požární odolnost. Její minimální hodnota bývá mimo jiné uváděna například ve stanovách bytových družstev či společenství vlastníků. Při výměně dveří tak musíte splnit tuto podmínku a zvolit odpovídající požární odolnost. Ta se značí pomocí kódu z písmen a čísel. Stačí se tak podívat do nabídky dveří a zvolit odpovídající možnost.