Stylový a pohodlný kousek, který nezůstane na dně skříně

Teplákovka. Dříve outfit na doma nebo do tělocvičny. Dnes módní trend, jehož propracované modely představují na přehlídkových molech i ty nejslavnější návrháři. Víte, kde se vlastně tepláky, jež jsou neodmyslitelnou součástí této soupravy, vzaly?

Jejich historie sahá do 20. let minulého století, kdy je módní návrhář původem z Francie představil jako součást sportovního oděvu v jedné z kolekcí své módní značky. Od té doby prošly tepláky značným vývojem. Dnes tak už dávno neplatí, že se v teplácích chodí jen na cvičení nebo ven se smetím. Naopak tento pohodlný a padnoucí kousek můžete perfektně doplnit vhodnou obuví, ledvinkou nebo kšiltovkou, a užít si tak absolutní komfort a styl ve městě i na toulkách přírodou.

Americké hvězdy můžete vídat na paparazzi snímcích v teplákovkách doplněných o boty na podpatku nebo výrazné kabelky a šperky. I v případě, že zůstanete trochu více při zemi, můžete v teplákovce nadělat velkou parádu. Doby, kdy se tepláky nosily jen na doma, a to do roztrhání, jsou totiž dávno pryč. Víte, jakou teplákovou vybrat, když je tepleji? 

Materiál, který nezklame

Zatímco na chladné zimní večery je vhodné pořídit vyteplený kousek s chloupkem, na začátku podzima oceníte spíše lehké teplákovky. Sáhnout můžete po zkrácených variantách tepláků doplněných o top nebo tílko. Chcete-li ale sáhnout po klasické variantě tepláků a mikiny, ve které se příliš nezpotíte, volte bavlnu. Teplákovina není nic jiného než bavlněný úplet – pokud tedy sáhnete po takové variantě, můžete počítat s tím, že materiál skvěle odvede pot a udrží svůj tvar. Takový materiál navíc obvykle neškrtí a nekouše, proto se můžete těšit na absolutní komfort, pro který teplákové soupravy bezesporu nejeden z nás miluje. A proč si takový komfort neužít i ve velkém stylu?

A jakou teplákovou soupravu vybrat?

Teplákovky i mnohé další trendy kousky seženete na webu Bolf.cz, kde si za skvělé ceny vybere každý. Pokud jste milovníky barev, sáhněte po výrazných odstínech, ve kterých vás nikdo nepřehlédne. Nebojte se barev, jako jsou červená, zelená nebo žlutá. Univerzální černou, hnědou, šedivou nebo bílou zase vynosíte po celý rok, a to bez ohledu na roční období nebo aktuální trendy. Výhodou teplákovek je i to, že se jedná o celý outfit. Ve dny, kdy se vám nechce vymýšlet co na sebe, jednoduše sáhnete po teplákách a padnoucí mikině. Ti z vás, kteří si ve sportovní módě našli zalíbení, mají možná i armádu doplňků, které k teplákovce sednou. Vyšperkovat teplákový outfit můžete třeba pomocí barevně zapadající kšiltovky, stylové ledvinky nebo sportovních bot, které nádech celého outfitu jen a jen podtrhnou. 

V teplákovce se nemusíte bát vyrazit do města i do přírody. Její využití je navíc celoroční, a tak věřte, že investice do skvěle padnoucích tepláků a mikiny určitě nebudete litovat. Možná si jejich komfort oblíbíte natolik, že vám jedna souprava nebude stačit. Už víte, která bude vaše?