Bez zapnuté funkce Najít to nepůjde

Pozor! Teď hned přejděte ve svém telefonu iPhone do aplikace Najít. Bez zapnuté aplikace své AirPods bohužel nenajdete. (Pokud si tedy nevzpomenete, kam jste je odložili.) Aplikace by si je sice měla sama automaticky najít, jakmile sluchátka spárujete s telefonem, ale pro jistotu si zkontrolujte, že je aplikace opravdu zapnutá. Jak aplikaci Najít nastavit?

·       V Nastavení klepněte na své jméno a potom na Najít. Abyste mohli AirPods najít i v případě, že jsou offline, musíte zapnout síť služby Najít. A hodí se mít také zapnutou volbu Odeslat poslední polohu – přístroj při nízké baterii odešle data do vašeho iPhonu o poslední poloze sluchátek.

·       Pak přejděte do složky Nástroje a otevřete si aplikaci Najít. (Nezapomeňte, že musíte mít zapnutý také Bluetooth.)

·       Klepněte na ikonku Zařízení a ověřte si, že zde vidíte své AirPods.

·       Pokud v seznamu zařízení není, klikněte na znaménko plus a iPhone si jej vyhledá.

V aplikaci Najít pak vidíte polohu vašich AirPods. Když klepnete na ikonku Navigovat, telefon vás sám navede do blízkosti zařízení. Jen počítejte s tím, že vás pravděpodobně nenasměruje na přesné místo, ale spíše do blízkosti, kde leží vaše sluchátka. Pomocí volby Přehrát zvuk pak sluchátka začnou hrát, abyste je snáze našli. Zvuk je postupně hlasitější a hlasitější, čím blíže sluchátek se nacházíte.

TIP: Funkce Najít vám pomůže i v případě, když už se vaše sluchátka vybijí. Předtím, než „umřou“ úplně, odešlou ještě poslední polohu do aplikace. Jen počítejte s tím, že je to poslední známá poloha. Pokud je někdo našel, tak je jasné, že je na daném místě už bohužel nenajdete.

 AirPods 3. generace jdou ještě dál

AirPods Pro a AirPods Max vás dokonce i upozorní na to, že jste je někde nechali. Což se hodí pro ty, kteří si věčně někde pokládají své osobní věci a pak si nepamatují, kde přesně je nechali. Jak nastavit upozornění na zapomenutí AirPods?

·       V aplikaci Najít přejdete na panel Zařízení a vyberte AirPods.

·       V Oznámení pak vyberte příkaz Upozornit na zapomenutí a zapněte ji.

Tím to ale zdaleka nekončí. Tahle Apple sluchátka nové generace jdou totiž ještě dál. Můžete si u nich zapnout speciální Režim ztraceného zařízení. Pokud sluchátka někde necháte a máte tento režim zapnutý, v případě, že je najde někdo s iPhonem, odešle mu systém notifikaci – ve které si přečte, že sluchátka hledáte a bude tam i váš e-mail nebo telefonní číslo. Jak zapnete Režim ztraceného zařízení?

·       Na zařízení iPhone otevřete aplikaci Najít a přejděte na panel Zařízení – vyberte AirPods.

·       Dole pak najdete funkci Označit jako ztracené – funkci zapněte.

·       Na obrazovce se zobrazí notifikace, podle kterých byste se měli řídit. Aby nálezce věděl, čí AirPods našel, musíte vyplnit kontaktní údaje.

TIP: Aplikaci Najít máte samozřejmě zabudovanou i ve svém jablečném zařízení jménem MacBook a také na hodinkách Apple Watch. Vzájemné propojení všech Apple produktů je totiž to, co milovníci jablečných zařízení tolik oceňují.