Jaké parametry by měl pracovní oblek mít?

Každý, kdo se probírá nabídkou pracovních oděvů, narazí na to, že trh nabízí ošacení snad pro všechna myslitelná povolání. Rozhodně nejde o to, že by se navzájem lišily jen tím, jaký nápis na sobě mají.

Podle charakteru práce totiž jednotlivé pracovní oděvy splňují různé charakteristiky. Z hlediska bezpečnosti je důležitá následující otázka: Jak odolné jsou pracovní oděvy? Může jít o voděodolnost, nehořlavost, ochranu před pořezáním, chemickou odolnost, antistatické vlastnosti nebo může být důležitá přítomnost reflexních prvků apod. Pracovní ochranné prostředky jsou zkrátka důležité a není překvapením, že do nich firmy i jednotlivci investují stále více.

Bez ohledu na charakter a typ práce je potom důležité, aby byl pracovní oděv pohodlný. Jen pokud se bude pracovník cítit dobře, bude i jeho práce kvalitní a díky lepšímu soustředění i bezpečnější.

.
Autor: Engelbert Strauss

Jak najít ten správný pracovní oděv?

Při výběru pracovního oděvu si nejprve ujasněte, jakou práci v něm budete vykonávat a v jakém prostředí. Pokud vás čekají např. venkovní práce, je třeba tomu přizpůsobit výběr oděvu. Léto znamená vysoké teploty a dlouhou dobu, po kterou vám bude pomáhat denní světlo. Vydejte se tak na zahradu pohodlně s pracovním oděvem Engelbert Strauss.

V létě je možné do výběru zahrnout i pracovní oděvy s krátkými kalhotami. Pokud je potřeba myslet na bezpečnost, volte kalhoty dlouhé. V obou případech je však důležité, aby byl oděv vyrobený ze vzdušného materiálu s dobrým větráním. Rozhodně by také neměl nikde škrtit. Věnujte proto dostatek pozornosti výběru správné velikosti.

Z výše uvedeného plyne jediné: vybírat pracovní oděv je třeba s jasnou vizí toho, co potřebujeme a současně tak činit u prověřeného dodavatele nabízejícího široké portfolio produktů té nejvyšší kvality. Takovým je rozhodně výrobce pracovních oděvů Engelbert Strauss.

Volte pracovní oděvy té nejvyšší kvality

Kvalitní pracovní oděvy nabízí pohodlí a ochranu při práci prakticky pro všechny profese. Takové produkty charakterizuje maximální kvalita z hlediska designu, zpracování i použitých materiálů, stejně jako fokus na udržitelnost celého výrobního a dodavatelského řetězce. Ať už tedy vybíráte oděvy pro profesionály nebo ty, které čeká práce „na vlastním“, vždy dbejte na kvalitu. Právě ta vám zajistí pohodlí a ochranu při práci.