V historii existuje pár soudních procesů, které byly sledované stejným způsobem jako kauza z první poloviny letošního roku. Hollywoodské hvězdy Johnnyho Deppa a Amber Heard čekal soudní proces,ve kterém se Depp dožadoval od své exmanželky odškodnění ve výši 50 milionů dolarů, když ho dříve nepřímo označila jako pachatele domácího násilí. Od začátku se očekávalo, že se na veřejnost dostane spousta věcí, které nikdy neměly překročit práh jejich domu.

Dokumentaristé strávili spoustu hodin v soudní síni a získáváním informací ze zákulisí od blízkých Johnnyho i Amber. Podařilo se jim natočit autentický snímek, který i svým názvem „Od lásky k nenávisti“ předem říká, na co se můžete těšit.

Na začátku to byla idyla a přední strany novin plnily fotky zamilovaného páru, kterému nejen jejich fanoušci přáli to nejlepší. Johnny Depp si získal slávu nejen jako kapitán Jack Sparrow, ale také jako Střihoruký Edward, detektiv Joseph D. Pistone vyšetřující Donnieho Brasca či Willy Wonka v Burtonově filmu Karlík a továrna na čokoládu. Kam přišel, tam zářil.

Velmi úspěšnou kariéru za sebou má i Amber Heard, která začínala v menších seriálových rolích, ale postupně přecházela k velkým rolím, aby zaujala celý svět ve filmech Aquaman či Liga spravedlnosti Zacka Snydera. V jednu chvíli měli Johnny a Amber vše. Během pár měsíců o vše přišli.

Dokumentární snímek Johnny vs. Amber: Od lásky k nenávisti během 44 minut ukáže, kam až lze ve vztahu zajít během pouhých patnácti měsíců. Začalo to podezřením na nevěru, ze kterého se přes pomluvy dostali až k slovním i fyzickým útokům.

Vše se odehrálo už v roce 2015, kdy Amber Heard podala žádost o rozvod kvůli údajnému domácímu násilí. Případ byl následně vyřešen mimosoudně a v rámci rozvodu Heard obdržela vyrovnání ve výši 7 milionů dolarů. Do médií Amber tvrdila, že peníze využije na charitu, což se však nestalo, jak se později ukázalo.

Dokument o rozpadu vztahu a celém soudním procesu je vyprávěn ze dvou odlišných perspektiv. Každý kvalitní herec umí zahrát jakoukoliv kvalitní roli, a tak se Johnny i Amber pustili do své největší role.

Depp vypráví, jak se oženil se lhářkou, která pouze vypadá jako něžná dáma. Heard vrací úder, když Johnnyho popisuje jako drogově závislého s častými sklony k násilí. Kdo by to do nich řekl, když je poprvé zahlédl na plátně kin či obrazovkách televizí.

Kromě exmanželů se v dokumentu objevují také právníci, kteří celý soudní proces ovládli. Dodnes existuje spousta lidí, která tvrdí, že soud rozhodl špatně a celé to bylo jen divadlo. Na jakou stranu se po shlédnutí dokumentu připojíte vy?

Pusťte si tento exkluzivní dokument, ale i mnoho dalších filmů online na Voyo.