Letošní volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jsou vypsány na termín 8. a 9. října. Již tradičně to vychází na pátek a sobotu – už za pár týdnů Češi rozhodnou o dalším politickém směřování naší republiky a určí, kdo nám bude vládnout. Vsadit si můžete i vy a tipnout si, která z kandidujících stran získá křesla do Sněmovny. Dlouho očekávané parlamentní volby se konají po čtyřech letech, celkem v nich Češi budou volit až dvě stě zákonodárců – v parlamentních volbách chtějí uspět všechny politické strany, ale povede se to jen těm nejlepším. Která politická strana má namířeno k vítězství, a které straně naopak klesají preference? I na to mimo jiné Češi poslední týdny sázejí jako diví.

Vyhraje hnutí ANO, nebo Koalice?

Tipující věří hlavně hnutí ANO a volební účast podle nich překročí hranici 65 %. Nejen při českých volbách je však kurzová nabídka mnohem širší – kromě samotných vítězů či umístění jednotlivých stran či kandidátů je možné si vsadit třeba i na procentuální zisky či duely, kdo skončí lépe. Populární je i sázka na to, jestli nezařazený poslanec Volný překročí hranici pro vstup do Poslanecké sněmovny. Sázkové kanceláře také vypisují i méně tradiční sázky, které odpovídají poptávce lidí. Bývají často vypsané s obrovskými kurzy, které obvykle nemívají šanci na úspěch, ale sázkaře minimálně pobaví. Podle zkušeností nejstarší sázkové kanceláře u nás Fortuny lidé zkouší sázet i na outsidery. Obliba politických a společenských událostí má mezi sázejícími dlouhodobě vzestupnou tendenci. Podle dat Fortuny je zájem vždy mezi dvěma volbami zhruba dvojnásobně velký.

Vklady u sázkové společnosti Fortuna aktuálně dosahují zhruba na dvacet milionů korun, očekávání jsou ale mnohem větší – Češi by mohli utratit až třikrát více. Nejoblíbenější mezi sázkaři jsou sázky na celkové výsledky, atraktivní je i sázka na příštího premiéra. U sázkařů nyní boduje hlavně Andrej Babiš a Petr Fiala. Volební průzkumy už před pár měsíci začaly favorizovat hnutí ANO, které v nich vede až dosud. O výsledku voleb mají jasno i sázkové kanceláře, které na vítězství strany Andreje Babiše vypsaly kurz 1:14 – takové číslo je víceméně odvážné a vzbuzuje dojem, že jde o jistou věc.

Ještě před nějakým časem se těšili kurzové oblibě i Piráti, ale podle předvolebních průzkumů se od nich občasné začali odvracet. Podle odborníků to je hlavně proto, že se voliči obávali některých bodů jejich volebního programu a negativně reagovali na vyjadřování některých představitelů strany na sociálních sítích. Podle marketérů se voliči bojí především zvyšování daní.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.