Jak už to tak někdy bývá, prodej nemovitosti může být pro rodinné vztahy velmi náročný. To se stalo i Šestákovým, kteří potřebovali svůj byt v Benešově u Prahy prodat za nejvyšší možnou cenu a přestěhovat se do většího. Oslovili proto svoji dlouholetou kamarádku, realitní makléřku, která se prodeje ráda ujala.

Zpracovala tržní odhad nemovitosti a postarala se o perfektní prezentaci. Byt se prodával v době nouzového stavu, kdy prohlídky nemovitostí byly velmi omezené. Prodej se tím velmi zkomplikoval. Mezitím si rodina vybrala rodinný dům, do kterého se hned zamilovala. S makléřem od jiné RK se dohodli, že složí rezervaci 200 000 Kč, a zbytek doplatí z prodeje svého bytu. Atmosféra v rodině houstla. Všichni byli nervózní, protože stále řešili, zda svůj byt prodají včas.

Prodej ale stále vázl. Rodina byla pod psychickým tlakem, musela totiž do konce léta podepsat kupní smlouvu na svůj vysněný dům a doplatit zbytek jeho kupní ceny. Makléř jim sdělil, že majitelka nemovitosti déle čekat nechce a termín, který si předtím odsouhlasili, se v žádném případě posunovat nebude. Ocitli se tedy v nelehké situaci. Buď se okamžitě prodá jejich byt v Benešově, nebo se s domečkem i penězi za rezervaci budou muset rozloučit.

V poslední chvíli jejich makléřku napadla spásná myšlenka, a to výkup nemovitosti. Vše tedy domluvili a odsouhlasili si kupní cenu. Na vše přistoupili, část peněz měli k dispozici do 3 dnů od podepsání smlouvy, zbytek po převedení nemovitosti na nového majitele.

Celá rodina byla nakonec spokojena, mohla ihned doplatit zbytek ceny na svůj vysněný dům a přestěhovat se. Rodinné vztahy se uklidily a své makléřce za záchranu rodinných vztahů poděkovali. 

Proto, když se rozhodnete prodat svoji nemovitost z jakéhokoliv důvodu, myslete na to, jaké máte plány do budoucna. Vše s realitním makléřem proberte, ať zná veškeré vaše plány.  Vždy se dá najít spousta řešení, jen je třeba mít toho správného parťáka (realitního makléře), který ví, jak si v dané situaci pomoct a vám splnit vaše sny.