Z Modletic je denně dodáváno přes 100 tun masa a masných výrobků do všech 134 prodejen. Vedle vysoké úrovně kvality samotného masa je kladen důraz především na čerstvost, rychlé zpracování, okamžitou distribuci a maximální hygienu. Pod značkou K-Mistři od fochu se připravují různé druhy čerstvého hovězího a vepřového masa, mletá masa, klobásy a uzená masa – dohromady více než 110 produktů.

Stroje řeznickou práci nenahradí

Odbornost a um je potřeba jak při bourání a porcování masa, tak při celém procesu výroby. Skuteční znalci svého řemesla zaručují 100% kvalitu surovin i jejich perfektní zpracování. Zákazníci tuhle preciznost vnímají. Důkazem je ocenění Nejlepší novinka Volby spotřebitelů 2020 – pro řadu uzených mas – od Uzené krkovice přes Pražskou uzenou kýtu po Uzený vepřový ocásek. Všechna uzená masa zpracovaná v modletickém masozávodě obsahují minimálně 90 % masa, jsou vyrobena podle Českých cechovních norem a uzena na bukových štěpkách.

Uzená masa K-Mistrů se stala Nejlepší novinkou Volby spotřebitelů 2020
Autor: Kaufland Česká republika

Poctivá práce až do morku kostí

Tradiční řemeslo v kombinaci s moderními technologiemi a kvalitním masem od prověřených dodavatelů jsou základ.  Důležitá je také zodpovědnost k životnímu prostředí a respekt ke zvířatům. S tím souvisí i boj proti plýtvání a snižování množství odpadu na minimum v průběhu celé produkce. Pokud vám například nevyhovuje větší balení masa, poctivé kousky od K-Mistrů najdete také u obslužného pultu, kde vám odborný personál rád poradí s vaším výběrem. K-Mistry možná znáte z televizní reklamy. Jsou to opravdu reální řezničtí mistři z modletického masozávodu. Své řemeslo berou jako poslání a nebojí se k práci postavit čelem. A i když má každý z nich svůj příběh, styl a smysl pro humor, jedno mají společné. Poctivost a úctu k řemeslu.

Tipy na váš gril

Grilovací sezóna je v plném proudu a my vám přinášíme pár tipů, jak na správnou přípravu masa. Před grilování vyndejte maso s předstihem z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Nikdy ho nenaklepávejte ani neodstraňujte tuk, protože ten chrání maso před vysušením. Právě tuk je nositelem chutí! Maso ogrilujte z obou stran a nechte odležet zakryté například alobalem, aby se šťáva rozprostřela do celého steaku a nevytekla hned při prvním nakrojení. Od značky K-Mistři od fochu z Modletic můžete ochutnat například vepřovou krkovici, která je na grilování ideální, protože tuk se vsákne do masa, které je pak křehčí a chuťově výraznější. Na gril se hodí také vepřová panenka nebo pečeně. 100% hovězí mleté je zase skvělé na přípravu domácích burgerů.