Na rozdíl od jiných odvětví je pomoc restauratérům ze strany státu opomíjena, jejich obor je přitom už delší dobu zkoušen. EET, kontrolní hlášení, protikuřácký zákon, neúměrný počet státních kontrol a nyní samozřejmě koronavirus,“ popisuje Stéphane Nicoletti, generální ředitel společnosti Up Česká republika. Nejen firmy, ale také zákazníci restaurací si naštěstí jejich obtížnou situaci uvědomili a snaží se jim pomoct.         

Zákazníci restaurace podpořili

Během nouzového stavu si tak jídlo ve svých oblíbených podnicích objednávalo u výdejních okének nebo rozvozovou službou přes 40 % lidí, většina z nich přitom pravidelně každý týden. Více než třetina Čechů si dokonce objednávala v nouzovém stavu jídlo častěji než v minulosti. Nešlo ale o to, že by lidé neměli jinou možnost, jak se stravovat. Jedním z hlavních důvodů byla a je snaha podpořit své oblíbené restaurace.

Vyhledávač i zkrácení proplácení stravenek

Vedle zákazníků se restauracím snažily pomoci i firmy, které se v tomto segmentu pohybují a znají tak současnou situaci z první ruky. Již pár dní po vyhlášení nouzového režimu a uzavření restaurací spustila například společnost Up Česká republika, která provozuje eStravenku a papírové stravenky Chèque Déjeuner, nový vyhledávač se speciální funkcí zaměřenou na restaurace fungující i v nouzovém stavu. Díky němu mohli lidé ve svém okolí snadno najít restaurace, které vydávaly jídlo přes okénko.

Up ČR startuje nový věrnostní program. Nabízí v něm i obědy zdarma na podporu restaurací
Autor: UP Česká republika

Restaurace, které se bojí o svou budoucnost, právě tyto a podobné kroky vítají. Pro udržení jejich podnikání také Up ČR zkrátil dobu proplácení stravenek na 3 dny a k maximálnímu využití eStravenky i z bezpečí domova začal spolupracovat s rozvozovou společností Dáme jídlo. K umožnění objednávek jídla pro celou rodinu zase došlo ke zrušení denního limitu na eStravence po dobu nouzového stavu.

S Up Club každý jedenáctý oběd zdarma

Nouzový stav pominul, ale restaurace potřebují naši podporu nadále. Proto Up Česká republika startuje největší věrnostní program mezi restauracemi s názvem Up Club. Za každých 100 Kč zaplacených v restauraci eStravenkou zákazník získá v programu 10 bodů. Při nasbírání 100 bodů dostane od Up Česká republika na účet eStravenky 100 Kč v podobě kreditu. Podpoří tak svoji oblíbenou restauraci, a navíc získá každý jedenáctý oběd zdarma.

Up ČR startuje nový věrnostní program. Nabízí v něm i obědy zdarma na podporu restaurací
Autor: UP Česká republika

Restaurace teď potřebují své hosty více než kdy jindy. Díky oběma těmto novinkám si lidé nejen dopřejí dobré jídlo od profesionálů, ale zásadně tak mohou pomoci i svým oblíbeným restauracím,“ vybízí Stéphane Nicoletti.