Syndromu vyhoření se můžete vyhnout

V dnešním světě se to zdá jako naprosto normální stav - přijít domů z práce pozdě v noci, být neustále ve stresu, pořádně se nevyspat.

Ovšem nenechte se zmást! Pokud to bude trvat delší dobu, může se objevit onen syndrom vyhoření, neboli osobní energetická krize.

Syndrom vyhoření je to nejhorší, co může člověka jdoucího si tvrdě za kariérou potkat. Jedná se o důsledek dlouhodobého pracovního stresu. Nejčastěji potkává lidi, kteří mají desítky hodin přesčasů.

Ovšem toto obrovské pracovní vytížení vede k naprostému vyčerpání a ztrátě ideálů, motivace i vůle k práci. Přitom to až tak daleko zajít nemusí! Syndromu vyhoření se můžete vyhnout.

Jak bojovat proti syndromu vyhoření?

1.   Uvědomte si problém

V prvé řadě je nutné si vůbec uvědomit, že máte problém. Syndrom vyhoření přichází plíživě, ovšem až se dostaví v plné síle, budete proti němu bojovat jen těžce.

Ztrácíte radost ze setkání s rodinou, máte pocit prázdnoty, pravidelně se vám vrací problémy se spánkem, nechce se vám chodit do práce, mohou se objevit úzkosti nebo deprese.

2.   Zpomalte

V takovou chvíli už je syndrom vyhoření na cestě, ale ještě není pozdě proti tomu bojovat. Okamžitě zpomalte. Přestaňte se honit za nereálnými cíli, přestaňte pracovat od nevidím do nevidím a začněte více odpočívat.

3.   Najděte si nové koníčky

Najděte si nové záliby a koníčky. Najděte si něco, co vám vyplní čas po práci, abyste na ni pořád nemuseli myslet.

4.   Uklidněte nervy

Jakmile už tyto tři body splníte, máte napůl vyhráno. Ještě je ale potřeba něco udělat s vašimi pošramocenými nervy.

Pokud totiž nebudete dobře spát a celkově se „nehodíte” do pohody, mohou se objevit další navazující problémy, jako jsou deprese, migrény, úzkosti, poruchy paměti, špatné soustředění, horší výkony v práci, až dokonce halucinace či ztráty vědomí.

Vyzkoušet k tomu můžete speciální bylinky na stres nebo doplňky stravy na stres. Jedná se o přípravky, které pomáhají zklidnit mysl, uvolnit svaly a zrelaxovat pošramocené nervy.

5.   Spánek - lék na všechny nemoci

A nakonec je potřeba také uklidnit spánek. Skvělým pomocníkem jsou opět bylinky, tentokrát speciální bylinky na spánek. Mezi ty nejúčinnější patří meduňka lékařská, mučenka pletní a kozlík lékařský. Všechny tyto bylinky na spánek najdete v doplňku stravy na podporu spánku Zenaden.

Obrňte se proti syndromu vyhoření

Syndrom vyhoření není konečnou stanicí, kam míří váš vlak. Můžete se mu zcela vyhnout. Napomoct vám k tomu mohou doplňky stravy na stres a doplňky stravy na podporu spánku. Díky němu najdete ztracený klid a pocit štěstí. Zjistěte více na www.zerex.cz.