Značka Land Rover vždy byla, je a bude o svobodě. První automobil Range Rover byl uveden již v roce 1970 a vzápětí se stal ukázkovým dílem průmyslového designu. Rodina vozů Discovery, která má třicetiletou tradici, se zase proslavila tím, že si při jízdách, kam nevedou silnice, vždy poradila na jedničku. Nová evoluce s přídomkem Sport ale pokročila o další úroveň. Proč?

Autor: Jaguar Land Rover

1. Přepracovaný interiér

Prostorný, pohodlnější a tišší sedmimístný interiér dostal kompletně nové rozhraní multimediálního systému a nejnovější technologie konektivity. Také zde byly rozšířeny možnosti nastavení sedadel. Díky tomu lze využít jedno z 24 uspořádání interiéru. Vnitřek kabiny se pyšní perfektním zpracováním a navozuje prémiový pocit, a to za každých okolností. Discovery Sport je tak připraveno na všechno - od dojíždění do školy, až po rodinnou dovolenou nebo romantické dobrodružství ve dvou.

Autor: Jaguar Land Rover

„Úspěšné a vyvážené původní Discovery Sport bylo zdokonaleno. Díky tomu nabídne osobitější exteriér v kombinaci s vnitřním prostorem.” Gerry McGovern, Land Rover Chief Design Officer

2. Úsporný elektrifikovaný výkon

Pod kapotou najdeme nové elektrifikované pohonné jednotky zahrnující mild-hybridní motory pracující se 48V palubní sítí. Ty jsou dostupné od zahájení prodeje a pomáhají snížit jak produkci emisí, tak spotřebu paliva. Mild-hybridní technologie je dostupná pro všechny čtyřválcové zážehové i naftové motory řady Ingenium. Produkce emisí CO2 začíná na hodnotě 144 g/km a spotřeba paliva nejúspornější verze se dokonce pohybuje kolem 6,9 l/100 km (podle metodiky WLTP). Můžete si tak být jisti, že je toto SUV čistší a úspornější než kdykoliv předtím.

Autor: Jaguar Land Rover

„Nový model kombinuje tradiční dovednosti řady Discovery s moderní dobou.“ Felix Brautigam, Chief Commercial Officer v Jaguar Land Rover

3. Umělá inteligence, která vytře zrak

Pokrok v oblasti umělé inteligence a nových technologií jde ve všech oblastech života neustále vpřed a Land Rover to jen potvrzuje. Tak například nový systém ClearSight Ground View umožňuje pohled skrz kapotu a digitální vnitřní zpětné zrcátko s vysokým rozlišením zase zlepšuje výhled vzad. Další inovativní technologií je Terrain Response 2, která umožňuje snadné překonávání řek a jízdu po horách. Díky multimediálnímu systému Touch Pro s Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátovému dobíjení a 4G WiFi hotspotu pak bude mít řidič i celá posádka svá zařízení vždy nabitá a připojená k internetu.

Autor: Jaguar Land Rover

A samozřejmě nesmíme zapomenout na systém Smart Settings, který při pravidelných cestách využívá umělou inteligenci k učení zvyků konkrétních řidičů. Dokáže automaticky nastavit masáž, pozici sedadla, hudbu, klimatizaci nebo sloupek řízení. Co se týče bezpečnostních systémů, najdeme zde například Lane Keep Assist, Autonomous Emergency Braking nebo Driver Condition Monitoring.

Autor: Jaguar Land Rover

Nové Discovery Sport začíná na ceně 986 513 Kč. Více informací naleznete na webu.