Přenosné grily mají menší rozměry a nižší hmotnost. Můžete je tak bez problémů přemisťovat a zároveň nezaberou příliš mnoho místa jak při používání, tak při skladování třeba přes zimu. Malé rozměry však nutně nemusejí ubírat na jejich schopnostech. I tyto typy mohou být např. vybaveny teploměrem, který ukazuje aktuální teplotu grilu a snáz s ním odhadnete okamžik vhodný pro vložení konkrétní suroviny. Při výběru rovněž nesnižujte své nároky na kvalitu provedení, která je důležitá pro životnost grilu i vaše pohodlí při jeho používání.

NA UHLÍ I BEZ KOUŘE

I u přenosných typů grilů si můžete vybrat, s jakým zdrojem tepla budou pracovat. Oblíbené jsou samozřejmě grily na dřevěné uhlí, na popularitě přitom nabírají typy bezkouřové. Jak pracují? Díky tomu, že je zásobník na uhlí chráněn před odkapávajícím tukem, nedochází k tvorbě dýmu (ani zdraví škodlivých látek). Takový gril pak užijete i na balkoně třeba na sídlišti, kde by charakteristická vůně grilování na uhlí mohla obtěžovat sousedy.

RYCHLÝ PLYN

S grilem na uhlí si na cesty budete muset vzít také pytel s palivem, u přenosných grilů plynových pak propanbutanovou láhev či plynovou kartuši. Jinak nabízejí přenosné plynové grily pohodlí jako jejich větší „bratři“ – tedy zejména rychlost a snadnou obsluhu.

Opékejte bez omezení

Na oblibě získávají přenosná ohniště. O co se jedná? Základem je zpravidla ocelová nádoba, ve které rozděláte oheň a můžete opékat buřty, klobásy… zkrátka dělat vše jako u ohniště klasického s tím rozdílem, že přenosné ohniště stojí na nožkách nebo je zavěšené na konstrukci a lze jej tak kdykoli přemístit, aniž by po sezení u ohně zůstaly v pěstěném trávníku zahrady těžko zahladitelné stopy. Pokud je takové ohniště navíc vybaveno mřížkou, můžete je využít i ke grilování.