I pivo je o lidech

Co je potřeba pro vaření piva je všeobecně známo. Chmel, slad a voda, receptura ušitá na míru, důkladná kontrola a údržba zařízení. To všechno však ještě není zárukou, že uvařené pivo bude skutečně dobré. „To nejdůležitější je, aby byli v pivovaru správní lidé, kteří vyrábějí pivo s láskou a pečlivostí. A ty my v pivovaru máme,“ říká sládek pivovaru Radegast Petr Kwaczek.

Autor: Radegast

Chce to čas

Vymyslet, připravit a uvařit zcela nové pivo je náročný a mnohdy i dlouhý proces. Jsou to měsíce, někdy i roky práce. Než se všechno odladí tak, aby byli milovníci piva spokojeni. Do přípravy se zapojuje nejen sládek a jeho pivovarští kolegové, kteří jsou zároveň zkušenými degustátory, ale také štamgasti z mnoha českých hospod. Několik měsíců trvala pivovarským odborníkům také příprava nového výčepního piva Radegast Rázná 10.

Správně hořké

Dnešní pivaři jsou nároční a chtějí výraznější a plnější piva, a proto se nošovičtí sládci rozhodli vyjít vstříc jejich přání také v kategorii výčepních piv a uvařili správně hořké, plné a bohaté výčepní pivo. Nová Rázná desítka svou hořkostí dokonce předčí většinu ležáků, které jsou k dostání na českém trhu.  „Každý, kdo pivu rozumí, ví, že dobrý pivovar se pozná podle jeho desítky. O tom, že jsme udělali správné rozhodnutí, svědčí první ohlasy z hospod, které jsou velmi pozitivní,“ říká Petr Kwaczek.

Autor: Radegast

Péče o kvalitu

Čeští pivaři vyžadují kvalitu. Proto péče o pivo nekončí jeho stočením do sudů, ale pokračuje i v samotných hospodách, kde je na čepu správně hořké pivo Radegast. Obchodní sládci s týmem „kvalitářů“ dbají na kvalitu čepování osobně. Pravidelně také sledují správné podmínky skladování, čistotu výčepního zařízení a pivního skla. Ne nadarmo se totiž říká, že sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá. 

Autor: Radegast