Do soutěže se senior přihlásil pár dní před jejím ukončením jen tak pro zábavu. O akci se dozvěděl při brouzdání po internetu. „Když jsme se o té výhře dozvěděli, mysleli jsme, že to je jen částka 3000 korun, kterou dostali ti, co byli vylosováni. První cenu jsme opravdu nečekali. Nikdy jsme nic nevyhráli,“ řekl Jiří Vlasák, který pracoval celý život jako mistr ve strojařině

„Byla jsem tou výhrou hrozně moc zaskočená. Říkali jsme si, co s tím budeme dělat, že to nedokážeme snad ani za ten rok utratit,“ doplnila jej paní Jindra, která dříve pracovala na matrice. S manželem vychovala tři dcery a těší se z pěti vnoučat.

Bude dobrá ryba a šampáňo

„Do Billy chodíme nakupovat asi jednou za týden, ale neděláme velké nákupy. To zdražení potravin odsuzuju, ale naštěstí kupujeme dál, na co jsme zvyklí. Nemuseli jsme se kvůli tomu začít omezovat. Nejsme nároční. Jde o běžné věci,“ přiznal Jiří Vlasák.

„Díky té výhře si teď ale možná dopřejeme kvalitnější potraviny, já si třeba koupím fajnovou rybu,“ řekl senior. „Já si dám dobrou šišku salámu, možná kupíme nějaké šampaňské, pivo,“ přidala se jeho choť. Jelikož nejsou zvyklí moc utrácet, do nákupů zřejmě zapojí i členy rodiny.

Část chceme darovat

Manželé by rádi udělali podobnou radost, jakou zažívají, i někomu dalšímu, komu by peníze navíc pomohly v tíživé situaci. „Mám myšlenku, že bychom aspoň 10 tisíc z té výhry věnovali například potravinové bance, pokud by to tedy šlo. Pro nás je to skutečně zbytečně velká částka. My jsme zaopatření a důchody máme takové, že si s nimi vystačíme,“ řekl pan Jiří.

 

Video
Video se připravuje ...

Šéfka potravinářů o vysokých cenách jídla. Kdy se dočkáme zlevnění? Pavlína Horáková

Fotogalerie
3 fotografie