Sportem ku zdraví

Věnujte část svého volného času pohybu. Nejspíš už jste to slyšeli a četli mnohokrát, ale sport má opravdu prokazatelně pozitivní vliv na zdraví celého těla. Jde o poměrně jednoduchý způsob, jak se postarat o své srdce. Nemusíte dělat sport, který vás nebaví. Nebojte se vyzkoušet různé sporty – každý pohyb se počítá. Výběr je opravdu široký. Zkuste si třeba zacvičit jógu, zahrát squash nebo fotbal. Jen tak udržíte své srdce v dobré kondici.

Zdravý jídelníček je základ

Přemýšlejte o tom, co jíte. Vyhněte se nenasyceným tukům a cukrům, a dejte přednost zdravému stravování. Nadváha nebo obezita totiž dává srdci pořádně zabrat. Pojí se s vysokou hladinou cholesterolu, cukrovkou a vysokým krevním tlakem. Inspirujte se zdravými recepty a pamatujte si, že vaše srdce potřebuje správnou výživu.

Omezte alkohol a cigarety

Jde totiž o rizikové faktory vzniku srdečního onemocnění. Pochopitelně s nimi nejde skoncovat ze dne na den. Zkuste je omezovat alespoň postupně. A poděkuje vám nejen vaše srdce, ale celé tělo. Celkově se totiž začnete cítit lépe.

Dejte sbohem stresu

Posledním, ale neméně důležitým preventivním opatřením je boj se stresem. Pravidelně odpočívejte a uvolněte svoji mysl. Pokud se cítíte pod tlakem, zkuste trénovat dechová cvičení nebo si čas od času uvařte čaj z uklidňujících bylinek. Pokud nic nezabere, nebojte se požádat o pomoc.

Co ještě pomůže zmírnit napětí? 

Pokud v životě nemáte jistotu, těžko se zbavíte stresu. Bojovat s úzkostí pomůže i vědomí, že se máte o co opřít, když se stane průšvih. Představa, že vás překvapí vážná nemoc a obere vás o veškeré příjmy, vám nemusí dát spát. V takových situacích vás podrží pojištění FLEXI, které myslí na nečekané situace. K ní se automaticky pojí i bezplatný bonus CESTA KE ZDRAVÍ.

Co vám CESTA KE ZDRAVÍ může nabídnout?

Jedinečnou kombinaci příspěvků na léčení a prevenci. Úhradu nákladů ve výši až 100 000 Kč na zotavení z velmi vážných nemocí a úrazů. Proplacení nákladů na preventivní vyšetření, která nejsou hrazena ze zdravotního pojištění, a to až do výše 3 000 Kč každých 5 let. Více se dozvíte na webových stránkách Kooperativy.