Rádi si posedíte a popovídáte u opravdu dobrého pivka? Pak můžeme jen doporučit ochutnat některý ze zlatavých moků, jaké vaří Pivovar Ládví Cobolis. A jelikož se pivovar nachází přímo u stanice metra Ládví, můžete sem pohodlně dojet z jakéhokoliv koutu metropole. Pivovar vznikl na přelomu let 2017 a 2018 v Kulturním domě Ládví. Na kontě máš už řadu ocenění, například Zlatou Pivní pečeť, cenu za Nejlepší prázdninové pivo či Nejlepší ležák Slunce ve skle.Výjimečný je tím, že produkuje přes 30 druhů piv a denně má na čepu alespoň deset druhů piva. „Vyrábíme jak klasická česká piva, tak i piva německých, amerických, belgických a anglických stylů. Všechny naše receptury jsou originální a pro výrobu piva používáme nejkvalitnější suroviny, které jsou na trhu,“ připomíná zdejší sládek Pavel Palouš, který dokáže vykouzlit tak lahodné moky, že si za svou práci vysloužil ocenění Sládek roku 2018.
Šmakuje Předák i Praotec
Je jasné, že v Čechách nejvíc chutná poctivá česká desítka vařená na dva rmuty z humnového sladu z Kounic a žateckých chmelů. Pivko se slušnou dávkou chmelové hořkosti, to je Cobolis Předák. K dalším favoritům na zdejším pivním lístku patří chlebnatá a hořká dvanáctka s bílou hustou pěnou Praotec.
Drsná sedmnáctka
Nad novinkou v podobě Cobolis Wapiti Rye IPA 17 pivní gurmáni jen zaplesají. Jde totiž o polotmavé, nefiltrované, svrchně kvašené silné sedmnáctistupňové pivo. A chuť vás dostane! Ucítíte drsnou vůni žita, která se prolíná s chmelovou vůní koření a květin.
Domácí pečivo i bio steaky
Pivovar Cobolis Ládví nabízí nejen originální pivo, ale má i vlastní pekárnu. Hned po ránu si sem můžete zajít pro čerstvé slané i sladké pečivo nebo v kavárně ochutnat jejich zákusky. A pokud si chcete dát něco výborného na zub, doporučujeme steak! Specifikem podniku je totiž to, že maso berou výhradně z biochovu z farmy v jižních Čechách. Zajímavostí je i to, že krávy (ze skotského plemene Highland) jsou na oplátku dokrmovány mlátem z pivovaru. A pokud nejste na bio hovězí, skvěle tu připravují i vepřové koleno nebo žebra.
Pohodlné spojení
Cobolis pivovar Ládví najdete hned u stanice metra Ládví, v ulici Burešova 1661/2, Praha-Kobylisy. Otevřeno je Po – Čt 11:00 – 23:00, Pá – So 11:00 – 23:30 a Ne 11:00 – 22:00.
Přijďte na zelené pivko!
Víte, že zelené pivo je možné ochutnat jen jednou do roka? „Zelené pivo vaříme ze 100 % zeleného chmele. To znamená, že je třeba si pro chmel dojet na Žatecko a rovnou ho zpracovat. Chmel se musí zpracovat do 24 hodin od sklizení. Je to náročnější, ale odměnou je svěží chuť, jemnější a vyrovnanější tóny… sušení chmel vždy nějakým způsobem ovlivní. Zelené pivo je možné ochutnat jen jednou do roka, a to v době po sklizni,“ připomíná sládek.