Město Szczyrk se nachází v údolí podél klikatého potoka Żylica, obklopeného vrcholky hor Klimczok (1117 m nm), Skalitem (863 m nm), Kotarzou (965 m nm) a nejvyšším vrcholem Slezských Beskyd - Skrzyczne (1257 m nm).

...
Autor: archiv

Spolu s Vislou, Ustronem, Brennou a Istebnou tvoří tzv. Beskydskou pětku, která propaguje turistické atrakce regionu.
V zimě se město stává jedním z nejnavštěvovanějších lyžařských středisek v zemi, zejména teď po modernizaci lyžařské infrastruktury. Co nabídnout má ovšem i v létě.
Sedačková lanovka na Skrzyczne funguje celý rok. Z vrcholu vedou  turistické stezky a turistům se nabízí krásný výhled na okolní kopce, města a jezero Żywieckie.

Fanoušci aktivního odpočinku mohou také využít, sportovní plavecký bazén COS a vodní park Tropikana ve Wisłe.

Popsané atrakce činí z Szczyrku oblíbenou turistickou destinaci jak pro krátký víkendový výlet, tak pro delší pobyt. Město nabízí mnoho různých druhů ubytování, ochutnávat místní lahůdky můžete v nesčetných stáncích podél hlavní ulice. 

Trocha adrenalinu na horách


Polské hory mají co nabídnout. Pokud jste milovníky divokých sjezdů, vyzkoušejte stezky Enduro v Bielsko-Białe, společnost Tatry Mountain Resort investuje do výstavby horských cyklistických tras v lyžařském středisku Szczyrk Mountain Resort.
Je to první "turistická atrakce" tohoto typu v Szczyrku. Na všechny sjezdové tratě se můžete dostat pomocí moderních lanovek. V první etapě bude cyklistům k dispozici přibližně 12 km tras včetně červené a modré. Další trasy budou k dispozici v září.

Půjčovna kol i pláž

V dolní stanici lanovky bude k dispozici půjčovna horských kol (enduro, hardtail, elektrická  a dětská kola).
Hlad ukojíte ve Skrzięczské Hale, kde si můžete odpočinout na nejvyšší písečné pláži v Polsku.

...
Autor: archiv