Malinové i borůvkové tartaletky, banánový cupcake s meruňkou a čokoládou, francouzský větrníček, borůvkový a čokoládový cupcake. Tyto zákusky napekl a věnoval nadějný cukrář na benefiční akci v hospicu a sklidil velký ohlas.

Moderní cukrařina je jeho velkým koníčkem a na zákuscích je to vidět. Zatímco jeho vrstevníci tráví čas u počítače, on se zdokonaluje v kuchyni. „Baví mě, že dělám, co mi chutná. Zákusek je obraz mě, jak já si ho představuji. Je to skvělý pocit vidět, jak si můj zákusek někdo vychutnává,“ svěřil se Šimon.  V kuchyni tráví čas od raného dětství, často pomáhal mamince při pečení muffinů nebo sušenek. V devíti letech už to zvládal sám.

První kurz v 11 letech

Zájem o cukrařinu přivedl Šimona do studia přední české cukrářky Heleny Fléglové. V jedenácti letech se k ní přihlásil na kurz, který ho nasměroval k francouzské cukrařině. „Je můj vzor, také Anna Marvanová a Josef Maršálek. Pořád se učím a baví mě to čím dál víc. K 15. narozeninám jsem dostal od mamky kurz na téma Sladký svatební dar. Pekli jsme menší dezerty na slavnostní příležitosti,“ řekl Šimon.

Má svůj sen

Mít vlastní cukrárnu, to je Šimonův sen. Student dělá vše pro to, aby si ho splnil. Má představu, že bude v hezkém centru města s moderním designem a vynikajícími zákusky.

 

Video
Video se připravuje ...

Recept: Cupcaky Videoredakce ženských titulů

Fotogalerie
12 fotografií