Byt v Egyptě, o němž pojednával článek, skutečně koupila Marie Pojkarová od Marie Anděl. Tento byt ovšem nebyl součástí online nabídky nemovitostí v Egyptě zveřejňované Marií Anděl prostřednictvím kanálu youtube.com a na webových stránkách. Jednalo se o osobní byt Marie Anděl, která jej nabídla ke koupi paní Pojkarové prostřednictvím společné známé, paní Zuzany Hädler, přičemž od počátku komunikace byl nabízen za cenu 49.000,-EUR. Z fotografií, které Marie Anděl paní Pojkarové poskytla, bylo od počátku zřejmé, že součástí bytu není žádné vybavení, s výjimkou kuchyňské linky. Marie Anděl neslibovala paní Pojkarové, že byt bude vybaven novou lednicí a klimatizací.

Paní Pojkarová nemusela platit navíc poplatky za další tisíce eur. Mezi stranami došlo k nedorozumění ohledně toho, která strana bude platit poplatek za převod vlastnictví ve výši odpovídající cca částce 25.000,-Kč. Část poplatku ve výši cca 18.000,-Kč uhradila paní Pojkarová, zbylou část ve výši cca 7.000,-Kč uhradila Marie Anděl. Servisní poplatek, který se platí správci resortu, byl uhrazen Marií Anděl do února 2024. Marie Anděl neměla žádné nedoplatky plateb za elektřinu.

Paní Marie Pojkarová tedy zaplatila za převod bytu původně dohodnutou cenu ve výši 49.000,-EUR a dále poplatek za převod vlastnictví ve výši odpovídající cca 18.000,-Kč. Tvrzení, že při koupi bytu přišla o 15.000,-EUR, tedy neodpovídá skutečnosti.

Není pravda, že egyptský právník, jehož služby využívá Marie Anděl, zamkl paní Pojkarovou v kanceláři a tím ji nutil, aby podepsala jakýkoli dokument.

Asociace realitních kanceláří České republiky neeviduje žádnou stížnost, která by byla podána na paní Marii Anděl nebo v souvislosti s činností paní Marie Anděl.