V televizi diváci sledují oblíbený pořad Buchty po ránu, který moderujete. Jaká jste pekařka?

Od natáčení pořadu Peče celá země pečení miluju. Stejně jako to řemeslo. Obdivuju lidi, co ho ovládají, ty, kteří díky němu umí ostatním dělat radost. U nás v rodině jsme zrovna zákusky nesnídali, ale jakmile jsem přičichla k tomuhle voňavému umění, se u nás trouba nezastavila. Odpekla jsem toho už celou hromadu a v současnosti točíme hlavně osvědčené evergreeny.

Prozradíte jaké?

Každý týden peču žitný kváskový chleba, používám na něj už asi tři roky starý kvásek, co jsem mu dala jméno Evžen, protože jsem se v branži dozvěděla, že kvásek má mít jméno. A dál peču podle potřeb. Hlavně štrúdl podle mojí babičky, to holky milují, taky třeba dorty, když mají narozeniny nebo svátek. A když jdu na nějakou návštěvu, tak taky často něco upeču, protože domácí pečení, to potěší vždycky, samozřejmě zvlášť, když je to dobré.

Pomáhají vám dcerky v kuchyni?