Čokoládové brownies
Potřebujete: 85 g hladké mouky, 280 g cukru krupice, 85 g kakaa, 4 vejce M, 130 g másla, 100 g bílé čokolády nasekané na kousky, 100 g lískových oříšků nasekaných nahrubo, 6 g prášku do pečiva, 10 g vanilkové esence, 3 gramy soli.
Postup:
- V míse smícháme cukr, sůl a vanilkovou esenci, přidáme máslo o pokojové teplotě a vyšleháme.
- Po jednom přidáváme všechna vajíčka, která opět šleháním zapracujeme.
- Opatrně přidáme všechny další ingredience, čokolády a oříšků jen půlku, zbytek si necháme na dozdobení.
- Formu vytřeme olejem a vyložíme pečicím papírem. Těsto dáme do formy, posypeme zbylými ořechy a čokoládou.
- Pečeme na horkovzduch na 160 stupňů asi 25 až 30 minut. Kdo nemá horkovzduch, přidá 15 až 20 stupňů a hlídá. Brownies se nesmí vysušit, při kontrole musí být špejle vlhká.
Celý díl najdete ZDE.
Prostor X: Rozhovor s Josefem Maršálkem Videohub