Po základním vyšetření po předčasném porodu zněl verdikt veterinářů nekompromisně, hřebeček trpí nejhorším stupněm nezralosti končetin.  „Kdyby nebyl utracen, nebyl by schopen pravidelně pít od matky a došlo by k dehydrataci a následně sepsi,“ popsala pravděpodobný scénář Clarkova osudu Eliška Váchalová, která koníkovy rehabilitace nafotila. Při těch o Clarka pečuje tým veterinární lékařky Gabriely Macečkové. 

Operace až v Berlíně

Je to veliký bojovník, a proto se mu majitelka rozhodla dát šanci a včas ho do centra přivezla. „Vyžaduje ale neustálou péči, která obnáší spoustu sil a financí. Byl pro něj dokonce zřízen malý bazén, kde nabírá síly. I když rentgeny vypadají lépe a lépe, ještě nemá zdaleka vyhráno,“ popisuje Eliška Váchalová. Příští týden koníka čeká velmi náročná operace až v Berlíně a následná rekonvalescence.

Protože jsou hřebečkovy rehabilitace náročné, byla mu na dobročinné platformě Donio zřízena sbírka.  „Vzhledem k tomu, že k dnešnímu dni majitelka uhradila již desetitisíce, aniž by kohokoliv o pomoc žádala, a konečná částka se neblíží, rozhodli jsme se ji tímto podpořit, protože Clark si to zaslouží,“ uvádějí organizátoři.

 

Video
Video se připravuje ...

Hasiči ve Starých Heřminovech hodiny zachraňovali krávu s teletem. HZS Moravskoslezského kraje

Fotogalerie
5 fotografií