Potřebujete na těsto: 2 polévkové lžíce medu, 60 g másla, 200 g cukru, 2 vejce, 440 g hladké mouky, 2 lžičky sody, 1 lžičku kakaa.

Na krém: 60 g hladké mouky, 500 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 250 g másla, 50 ml rumu

Na polevu: 100 g čokolády, 50 g ztuženého tuku.

Postup: Nad párou šleháme med, máslo, cukr a vejce tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezezlátne. V míse smícháme mouku se sodou a přidáme šlehanou směs a kakao.

Těsto rozdělíme na 3 díly. Každý rozválíme na tenkou placku a upečeme. Pečeme na 160 stupňů asi 7 minut.

Krém: Z mouky a 60 g másla připravíme světlou jíšku. Přidáme studené mléko, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Přidáme rum a necháme vychladnout. Zbytek másla pokojové teploty smícháme s cukrem a postupně zašleháváme vychladlou kaši z jíšky a mléka.

Upečené placky slepíme krémem a zdobíme čokoládou. Necháme minimálně den uležet a krájíme na řezy.

Fotogalerie
3 fotografie