Malinové želé: 250 g malinového pyré, 35 g krupicového cukru, 13 g hovězí želatiny.

Postup: Smícháme cukr s želatinou, následně vmícháme do pyré a pozvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Dortovou formu se dnem vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní malinovou hmotu. Dáme vychladit do lednice.

Kokosový korpus (na dva pláty): 160 g bílků, 60 g krupicového cukru (do bílků), 500 g vajec, 400 g cukru (do vajec), 150 g hladké mouky, 100 g kokosové mouky, 20 g strouhaného kokosu, červená gelová barva.

Postup: Bílky ušleháme s cukrem do volnější konzistence (nesmí být úplně dopevna). V jiné misce si vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Během šlehání přidáme červenou barvu, jen malé množství, tak aby hmota byla růžová. V misce si smícháme hladkou mouku, kokosovou mouku a strouhaný kokos.

Do našlehaných vajec přidáme našlehané bílky a krátce projedeme šlehačem, aby se obě hmoty spojily. Následně celou hmotu promícháme s moukou. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Každý plát by měl mít před pečením cca 680 až 690 gramů. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C cca 7 až 10 minut.

Mangovomarakujový krém: 300 g marakujového pyré, 150 g mangového pyré, 450 g krupicového cukru, 550 g másla.

Postup: Obě pyré smícháme s cukrem a společně svaříme na teplotu 105 °C. Svařenou hmotu dáme do kotlíku nebo misky a šleháme do částečného vychlazení. Pak přidáme máslo nakrájené na kostičky a vyšleháme do hladké, nadýchané hmoty.

Čokoládová poleva: 500 g mléčné čokolády, 60 g kokosového oleje.

Postup: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem, dobře promícháme.

Dekorace: kokosové plátky na ozdobu

Kokosové plátky orestujeme na suché pánvi nebo v troubě na plechu.

Postup na celou střechu: Z prvního upečeného plátu řízneme tři pruhy široké 12 cm. Z druhého plátu řízneme dva pruhy široké 12 cm a zbývající třetí, širší pruh odložíme stranou, bude tvořit dno střechy.

Z hotového krému dáme stranou cca 350 gramů na slepení dna a vrchní omazání. Do zbytku krému vmícháme malinové želé nasekané na menší kousky a tento krém si rozdělíme na 5 stejných částí.

Nařezané pruhy z plátů slepujeme vrstvu po vrstvě rozděleným krémem s želé, až vznikne kvádr. Horní vrstvu zatím nemažeme (poslední část krému s želé si schováme na slepení prokrojené střechy k sobě).

Slepený kvádr zakryjeme potravinářskou fólií a dáme před krájením dostatečně vychladit. Po řádném vychlazení položíme kvádr na hranu stolu, na vršek natřeme poslední část krému s želé a následně jej šikmo (úhlopříčně) prokrojíme.

Obě části slepíme do tvaru střechy a položíme na plát odložený stranou, který pomažeme třetinou krému bez želé. Střechu po obou stranách potřeme zbývajícím krémem bez želé a dáme vychladit.

Vychlazenou střechu přendáme na mřížku položenou na talíř nebo tác a střechu polijeme čokoládovou polevou. Necháme lehce zavadnout a následně zbytkem čokolády vytvoříme na povrchu střechy kruhové cákance a dozdobíme praženými kokosovými lupínky. Krájíme nahřátým nožem na jednotlivé porce.

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub

Fotogalerie
6 fotografií