Buflery: 40 g krupicového cukru, 3 vejce (velikost M), 8 g bramborového škrobu, 20 ml vody, 70 g hladké mouky, 1 malý citron, 1 g soli.
Z bílků, vody, soli a cukru ušleháme pevný sníh. Nepřešleháme. Rukou lehce vmícháme žloutky a nakonec zlehka mouku, škrob a citronovou kůru. Mícháme rychle, ale opatrně, aby nám hmota nezřídla. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme piškoty ve tvaru polokoulí o průměru asi 5 cm. Pečeme pomalu při 170 °C dozlatova. Necháme zcela vychladnout.
Malinový sníh s růží: 80 g bílků, 80 g pyré z malin, 2 g kyseliny citronové, 320 g krupicového cukru, 80 ml vody, 20 ml růžové vody.
Dvě třetiny cukru přivedeme pomalu k varu s růžovou vodou a vodou a vaříme až na teplotu 117 °C. Pyré s bílky a kyselinou vyšleháme dopevna, za postupného přidávání zbylého cukru. Uvařený cukr a pevný sníh musí být hotové zároveň. Tenkým pramenem nalijeme rozvar za stálého šlehání do sněhu a došleháme dopevna. Vlažnou hmotu nanášíme sáčkem s hladkou trubičkou na upečené buflery. Celková výška hotového zákusku je 10 cm. V pokojové teplotě necháme zaschnout.
Poleva: 400 g ruby čokolády, 60 g kakaového másla, 100 g bílé čokolády, 15 g mrazem sušených malin, 1 g sušených růží.
Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, přidáme ruby čokoládu a rozpustíme, použijeme při teplotě 35 °C. Do úzké vysoké misky nalijeme rozpuštěnou čokoládu, její povrch pocákáme bílou čokoládou a indiánka v ní namočíme. Takto pokračujeme se zbylými kousky. Těsně před zatuhnutím dozdobíme mrazem sušenými malinami a růží.
Jak jednoduše ozdobit velikonoční vajíčka?
Jak jednoduše ozdobit velikonoční vajíčka? Videohub