Potřebujete:  2 lžíce cukru krupice, 4 velká vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 600 ml polotučného mléka, 200 g hladké mouky, 2 špetky soli, 2 lžíce holandského kakaa, rostlinný olej na smažení, 200 g čokolády s podílem kakaa minimálně 60 %, 300 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce medu, hrst malin, 100 g mandlových plátků.

Postup: V jedné míse prošlehejte metličkou cukr, vejce, olej a mléko..Do druhé mísy prosejte přes cedník mouku. Smíchejte ji se solí a kakaem. Postupně zašlehávejte metličkou do tekuté směsi, která má ve výsledku smetanovou hustotu.

Rozpalte pánev a lehce ji potřete olejem. Nalijte do celé plochy pánve jednu naběračku těsta a smažte palačinky z obou stran.

Mezi opékáním palačinek rozehřejte ve vodní lázni čokoládu nalámanou na kousky. V menším hrnci svařte smetanu a med. Jakmile se ve směsi objeví bublinky, stáhněte ji z plotny.

Připravenou smetanu pomocí gumové stěrky po třetinách opatrně zapracujte do rozpuštěné čokolády. Hotovou omáčku zakryjte potravinářskou fólií,kterou přilepte na hladinu, aby se do ní nedostal vzduch. 

Čokoládovou omáčkou potírejte hotové palačinky. Položte vždy palačinku, 1 a půl lžíce čokolády rozetřete po celé ploše a posypte plátky mandlí a na kousky nakrájenými malinami.

Palačinky skládejte na sebe na talíř, na kterém budete dort servírovat. Na závěr dort ozdobte celými malinami a mandlovými plátky.

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub

Fotogalerie
4 fotografie