Potřebujete na korpus: 140 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí, 100 g krupicového cukru, 2 lžičky kypřícího prášku do perníku, 1 vanilkový cukr, 4 lžičky skořice, 2 vejce, 100 g rozpuštěného másla, 120 ml mléka, 50 ml rumu + 3 lžíce rumu navíc.

Na krém: 1 lžičku citronové kůry, 1 vanilkový cukr, 1 lžičku skořice, 250 g plnotučného tvarohu ve vaničce.

Na dozdobení: jedlé dekorace, špejle nebo tyčky na lízátka, 400 g čokolády (bílé, mléčné nebo hořké na polevu).

Postup: Jako první připravte korpus. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté. Z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový. Poté ho nechte zcela vychladnout.

Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí. Vychladlý korpus rozdrolte rukama, nebo ho rozmixujte v mixeru. Poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky. Přidejte do něj zbytek rumu. Těsto však nesmí být moc řídké. Kuličky nechte vychladit v lednici.

Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte. Ještě, než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub

Fotogalerie
3 fotografie