Šest receptů na chlebíčky: Na bramborovém salátu, hermelínový, vlašský, s očkem nebo krabí?
-
Máte už v plánu silvestrovské pohoštění? Inspirujte se našimi recepty a připravte si chlebíčky s domácím salátem jako od mistra studené kuchyně!
- 1.
S pochoutkovým salátem
POTŘEBUJETE: 400 g šunkového salámu 180 g sterilovaných okurek 1 malou cibuli 2 lžíce sterilovaného hrášku 300 g majonézy plnotučnou hořčici cukr krupice ocet worcesterskou omáčku sůl mletý pepř
Na dohotovení: veku šunku plátkový sýr vejce natvrdo okurku rajče petrželku
POSTUP: Salám a okurky nakrájíme stejnoměrně na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přisypeme hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme podle chuti worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř a vše spojíme majonézou.
Opatrně osolíme a necháme uležet v lednici. Veku nakrájíme, namažeme salátem a zdobíme šunkou, plátkovým sýrem, kouskem vejce, okurky, rajčete a petrželky.
- 2.
Šunkový na bramborovém salátu
POTŘEBUJETE: 5 – 6 brambor 2 mrkve 4 sterilované okurky 1 menší celer 2 větší cibule 1 petržel sůl pepř 1 malou majonézu citronovou šťávu lák z okurek
Na dohotovení: veku šunku vejce natvrdo okurky kapie
POSTUP: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Další den je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na plátky, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nastrouháme nahrubo. Vše zamícháme dohromady, přidáme pepř, sůl, trochu nálevu z okurek, majonézu a pořádně promícháme.
Podle chuti přikyselíme citronovou šťávou a necháme vychladit. Veku nakrájíme, potřeme vrstvou bramborového salátu, ozdobíme kouskem šunky, vejce, okurky a kapie.
- 3.
S vlašským salátem
POTŘEBUJETE: 500 g salátových brambor 240 g salámu Junior 100 g kyselých okurek 1 lžíci sterilovaného hrášku 40 g uvařeného celeru 60 g uvařené mrkve 200 g majonézy 1 lžíci plnotučné hořčice worcesterskou omáčku ocet sůl mletý pepř cukr
Na dohotovení: veku šunkový salám salám Vysočina vejce natvrdo okurku sýr
POSTUP: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, spolu s mrkví a celerem je nakrájíme na kostičky, salám nakrájíme na tenké nudličky a okurky nadrobno. Promícháme v míse s hráškem, přidáme majonézu, hořčici, worcester, trochu octa, cukr, pepř a sůl.
Důkladně promícháme a necháme vychladit. Veku nakrájíme, pomažeme salátem, poklademe šunkovým salámem a kornoutky vysočiny, dozdobíme kousky vejce, sýru a okurky.
VideoVideo se připravuje ...Silvestrovské a novoroční zvyky a tradice. Co (ne)dělat, abyste měli skvělý rok? Videohub
- 4.
Sardelový s očkem
POTŘEBUJETE: 150 g másla 1 sardelovou pastu 100 g tvarohu sůl Na dohotovení: veku 1 plechovku oček 1 cibuli kyselé okurky a rajčata na ozdobu
POSTUP: Máslo, tvaroh a sardelovou pastu vyšleháme. Podle chuti osolíme, pozor, sardelová pasta je slaná. Nakrájíme veku a na jednotlivé krajíčky nastříkáme vzniklou pěnu zdobicím sáčkem s vroubkovanou hubičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky. Chlebíčky dozdobíme kolečky cibulky, plátky rajčat a na každé uložíme jedno sardelové očko.
- 5.
S krabí pomazánkou
POTŘEBUJETE: 1 balení krabích tyčinek 2 lžíce majonézy 2 lžíce bílého jogurtu sůl bílý pepř citronovou šťávu
Na dohotovení: veku proužky červené papriky lístky salátu plátky citronu petrželku
POSTUP: Mražené krabí tyčinky necháme v horké vodě povolit. Pak je nakrájíme nadrobno, přidáme majonézu a jogurt, osolíme, opepříme a můžeme dochutit šťávou z citronu. Dáme vychladit. Pak mažeme na nakrájenou veku, zdobíme plátkem citronu, proužkem červené papriky a kouskem salátu a petrželkou.
- 6.
Hermelínový chlebíček
POTŘEBUJETE: 1 – 2 hermelíny 250 g majonézy 1 vejce 100 g šunkového salámu ½ cibule sůl pepř 2 lžičky hořčice 250 g bílého jogurtu
Na ozdobu: 1 hermelín rajčata mletou sladkou papriku
POSTUP: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Hermelín, vejce, šunkový salám a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme hořčici, majonézu a bílý jogurt. Směs osolíme, opepříme a navršíme na krajíčky veky. Dozdobit můžeme plátky hermelínu, rajčetem, trochou majonézy a posypeme sladkou paprikou.