Pondělí 9. září 2024
Svátek slaví Daniela, zítra Irma
Zataženo, déšť 20°C

Šest receptů na chlebíčky: Na bramborovém salátu, hermelínový, vlašský, s očkem nebo krabí?

/
  • Recepty na chlebíčky jako od mistra studené kuchyně.
    29. prosince 2023 ● 13:15

    Máte už v plánu silvestrovské pohoštění? Inspirujte se našimi recepty a připravte si chlebíčky s domácím salátem jako od mistra studené kuchyně!

  • 1.

    S pochoutkovým salátem

    POTŘEBUJETE: ‘ 400 g šunkového salámu ‘180 g sterilovaných okurek ‘1 malou cibuli ‘2 lžíce sterilovaného hrášku ‘300 g majonézy ‘plnotučnou hořčici ‘cukr krupice ‘ocet ‘worcesterskou omáčku ‘sůl ‘mletý pepř

     

    Na dohotovení: ‘veku ‘šunku ‘plátkový sýr ‘vejce natvrdo ‘okurku ‘rajče ‘petrželku

     

    POSTUP: Salám a okurky nakrájíme stejnoměrně na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přisypeme hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme podle chuti worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř a vše spojíme majonézou.

     

    Opatrně osolíme a necháme uležet v lednici. Veku nakrájíme, namažeme salátem a zdobíme šunkou, plátkovým sýrem, kouskem vejce, okurky, rajčete a petrželky.

  • 2.

    Šunkový na bramborovém salátu

    POTŘEBUJETE: ‘5 – 6 brambor ‘2 mrkve ‘4 sterilované okurky ‘1 menší celer ‘2 větší cibule ‘1 petržel ‘sůl ‘pepř ‘1 malou majonézu ‘citronovou šťávu ‘lák z okurek

     

    Na dohotovení: ‘veku ‘šunku ‘vejce natvrdo ‘okurky ‘kapie

     

    POSTUP: Brambory uvaříme den předem ve slupce. Další den je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na plátky, uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nastrouháme nahrubo. Vše zamícháme dohromady, přidáme pepř, sůl, trochu nálevu z okurek, majonézu a pořádně promícháme.

     

    Podle chuti přikyselíme citronovou šťávou a necháme vychladit. Veku nakrájíme, potřeme vrstvou bramborového salátu, ozdobíme kouskem šunky, vejce, okurky a kapie.

  • 3.

    S vlašským salátem

    POTŘEBUJETE: ‘500 g salátových brambor ‘240 g salámu Junior ‘100 g kyselých okurek ‘1 lžíci sterilovaného hrášku ‘40 g uvařeného celeru ‘60 g uvařené mrkve ‘200 g majonézy ‘1 lžíci plnotučné hořčice ‘worcesterskou omáčku ‘ocet ‘sůl ‘mletý pepř ‘cukr

     

    Na dohotovení: ‘veku ‘šunkový salám ‘salám Vysočina ‘vejce natvrdo ‘okurku ‘sýr

     

    POSTUP: Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, spolu s mrkví a celerem je nakrájíme na kostičky, salám nakrájíme na tenké nudličky a okurky nadrobno. Promícháme v míse s hráškem, přidáme majonézu, hořčici, worcester, trochu octa, cukr, pepř a sůl.

     

    Důkladně promícháme a necháme vychladit. Veku nakrájíme, pomažeme salátem, poklademe šunkovým salámem a kornoutky vysočiny, dozdobíme kousky vejce, sýru a okurky.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Silvestrovské a novoroční zvyky a tradice. Co (ne)dělat, abyste měli skvělý rok? Videohub

     

  • 4.

    Sardelový s očkem

    POTŘEBUJETE: ‘150 g másla ‘1 sardelovou pastu ‘100 g tvarohu ‘sůl Na dohotovení: ‘veku ‘1 plechovku oček ‘1 cibuli ‘kyselé okurky a rajčata na ozdobu

     

    POSTUP: Máslo, tvaroh a sardelovou pastu vyšleháme. Podle chuti osolíme, pozor, sardelová pasta je slaná. Nakrájíme veku a na jednotlivé krajíčky nastříkáme vzniklou pěnu zdobicím sáčkem s vroubkovanou hubičkou. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky. Chlebíčky dozdobíme kolečky cibulky, plátky rajčat a na každé uložíme jedno sardelové očko.

  • 5.

    S krabí pomazánkou

    POTŘEBUJETE: ‘1 balení krabích tyčinek ‘2 lžíce majonézy ‘2 lžíce bílého jogurtu ‘sůl ‘bílý pepř ‘citronovou šťávu

     

    Na dohotovení: ‘veku ‘proužky červené papriky ‘lístky salátu ‘plátky citronu ‘petrželku

     

    POSTUP: Mražené krabí tyčinky necháme v horké vodě povolit. Pak je nakrájíme nadrobno, přidáme majonézu a jogurt, osolíme, opepříme a můžeme dochutit šťávou z citronu. Dáme vychladit. Pak mažeme na nakrájenou veku, zdobíme plátkem citronu, proužkem červené papriky a kouskem salátu a petrželkou.

  • 6.

    Hermelínový chlebíček

    POTŘEBUJETE: ‘1 – 2 hermelíny ‘250 g majonézy ‘1 vejce ‘100 g šunkového salámu ‘½ cibule ‘sůl ‘pepř ‘2 lžičky hořčice ‘250 g bílého jogurtu

     

    Na ozdobu: ‘1 hermelín ‘rajčata ‘mletou sladkou papriku

     

    POSTUP: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Hermelín, vejce, šunkový salám a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme hořčici, majonézu a bílý jogurt. Směs osolíme, opepříme a navršíme na krajíčky veky. Dozdobit můžeme plátky hermelínu, rajčetem, trochou majonézy a posypeme sladkou paprikou.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy