Máslo u nás patří k tradičním potravinám. Má nezaměnitelné senzorické vlastnosti - chuť a vůni, a proto mu řada lidí dává přednost před rostlinnými tuky. Používá je jako pomazánku na pečivo i pro přípravu pokrmů. 

„Někteří lidé i na másle smaží, což není vhodné, protože se v másle z přítomných bílkovin tvoří za vysoké teploty látky pro naše zdraví nevhodné. Pokud se nechceme ochudit o příjemnou chuť a vůni másla, můžeme pokrm usmažený na rostlinném tuku potřít máslem," vysvětluje pro Blesk.cz Prof. Ing. Jana Dostálová z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Pokud však bez másla nedáte ani ránu, zbystřete! Kvůli své nepozornosti se totiž můžete lehce napálit a místo ušetření se pořádně prásknout přes kapsu. 

Dočtěte zadarmo celý článek
Pokračovat ve čtení snadno můžete po registraci.
  • Registrace je pro vás zcela zdarma.
  • Získáte přístup k veškerému bleskovému obsahu.
  • Užijete si bonusové akce a výherní soutěže.
Pokračovat ve čtení