Potřebujete: 6 bulv pečené/vařené červené řepy, 1 červenou cibuli, 1 mrkev, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1,2 l vody (nebo zeleninového vývaru), pár snítek tymiánu, řecký jogurt, sůl, pepř.

Postup: Nejlepší je polévka z pečené řepy. Pokud tedy máte čas, neoloupané bulvy zabalte pevně do alobalu a do měkka upečte v troubě při teplotě 220 °C. Potrvá to v závislosti na velikosti řepy, hodinu až dvě. Pak řepy oloupejte a dál pokračujte podle receptu.

 Kromě jedné řepy nakrájejte všechny kusy na větší kostky, tu poslední na drobné kostičky a dejte oboje zvlášť bokem. Oloupejte mrkev a cibuli a nakrájejte opět na kostičky, česnek nadrobno.

Na olivovém oleji opečte mrkev, pak cibuli a koření, jakmile zezlátne, přidejte česnek a po chvilce řepu nakrájenou na větší kousky, promíchejte, zalijte vývarem (vodou), osolte a krátce povařte.

Polévku rozmixujte do hladka, přidejte řepu nakrájenou na kostičky a dochuťte solí a pepřem. Servírujte ozdobné řeckým jogurtem, tymiánem a zakápnuté olivovým olejem.

Sterilování červené řepy: Jak na to?

Video
Video se připravuje ...

Sterilování červené řepy: jak na to Videohub/recepty

Fotogalerie
4 fotografie