Šárka zhubla už v minulosti, tehdy to bylo ze 115 kil na 76. Pak ale chtěla otěhotnět, což se dva roky nedařilo a psychika vzala za své. „Bohužel jsem sklouzla tam, kam jsem nechtěla, a opět přibrala,“ popisuje Šárka, které se nakonec podařilo počít dvojčátka.

Těžké těhotenské problémy

Těhotenství se jí ale pořádně zkomplikovalo. „V tu dobu mi byla zjištěna těžká preeklapsie, rodila jsem tedy předčasně ve třicátém týdnu a v těhotenství jsem nabrala celkem 43 kilo, většinu ovšem tvořila voda. Rodit jsem šla s váhou 150 kilo,“ vzpomíná Šárka, která před porodem brala osm prášků na tlak, dva na srdce a také injekce na ředění krve.

Stres kolem dvojčat ji nakonec dohonil. Zapomínala na správný pitný režim a odbývala se v jídle. Když se před rokem její váha vyšplhala na 116,5 kilo, rozhodla se, že takhle dál ne. „Můj důvod, proč hubnout, byly moje děti. Představa, že je nemůžu doběhnout, že jsem věčně unavená, podrážděná, to už fakt ne…,“ popisuje Šárka.

Hubnoucí začátky rozhodně nebyly snadné. „Byla jsem hrozně moc smutná z toho, že skoro každý je hubený nebo že se cítí skvěle, je plný energie a já jsem byla deprimovaná, o výkyvu nálad ani nemluvím,“ přiznává maminka dvou holčiček.

Šárčin recept

Při hubnutí jí nejvíce pomohla pravidelná strava a hlavně pitný režim. „Trvalo mi dlouho, než jsem všechno sladila. Naučila jsem se jíst v tu dobu, kdy jsou po jídle holky. Můj jídelníček se skládá především ze zdravé stravy, ale naučila jsem se dělat i nezdravá jídla ve zdravější verzi, protože si myslím, že když člověk přijde na to, jak má jíst, tak je jedno, že si jednou za čas dá nějakou mňamku,“ soudí teď už štíhlá maminka.

Šárka si také pořizovala srovnávací fotky, které můžete vidět na jejím instagramu. V současnosti při své výšce 171 centimetrů váží 80 kilo. „Nejdůležitější je si váhu udržet, proto jsem původně měla cíl 85 kilo a vím, že přes tu váhu už nikdy v životě nechci jít. Musím okamžitě reagovat a nenechat to zajít tak daleko,“ má jasno.

Svým houbnoucím úspěchem by Šárka ráda motivovala ostatní ženy, protože věří a na vlastní kůži zažila, že úspěch je možný. „Každý má nějaký sen a je úplně jedno, jestli je reálný nebo nereálný, ale důležité je dělat něco pro to, aby se ten sen uskutečnil, nebo abyste se k němu alespoň přiblížili,“ uzavírá spokojená Šárka.

Fotogalerie
13 fotografií

VIDEO: Zpěvačka Elis Mraz hubne: 20 kilo za půl roku! Co jí pomohlo?

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Elis Mraz hubne: 20 kilo za půl roku! Co jí pomohlo? Markéta Reinischová