Jako předkrm, dezert i příloha

Asi vás napadne, že grilované ovoce skvěle poslouží jako sladká tečka, třeba v kombinaci se zmrzlinou, ale je výborné i jako předkrm. A dokonce skvěle doplní salát coby přílohu ke steaku. Například grilované citrony skvěle dochutí grilované kuřecí nebo ryby. Také je můžete po grilování vymačkat a vyrobit z nich osvěžující limonádu. Ananas se zase hodí jako dezert, ale také s ním dodáte šmrnc grilovanému kuřecímu steaku.

Salát s grilovaným melounem

POTŘEBUJETE: ✔ vodní meloun nakrájený na 2cm plátky ✔ 50 g Feta sýra ✔ celé balení rukoly ✔ sůl a pepř ✔ 1 lžíci olivového oleje ✔ 1 lžičku vinného octa ✔ lžičku medu ✔ ¼ červené cibule

POSTUP: Meloun grilujte na nepřímém žáru zhruba 3 – 5 minut. Rukolu omyjte, osušte a dejte do velké mísy. Olej, ocet a med smíchejte, osolte a opepřete. Zalijte zálivkou, smíchejte s hrudkami sýra Feta a s na proužky nakrájenou cibulí. Servírujte s grilovaným melounem jako přílohu ke grilovanému masu.

Jak na to?

Ananas

Nakrájejte na plátky a grilujte 6 – 10 minut. Pokud chcete sladší výsledek, potřete plátky medem.

Meloun

Nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a na nepřímém žáru grilujte 3 – 5 minut.

Citron

Nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a grilujte 5 – 10 minut.

Jahody

Rozpulte a grilujte dužinou dolů zhruba 4 minuty

Jablko

Stejně jako hrušky je rozpulte, odstraňte jádřince a grilujte o něco déle: 15 – 20 minut.

Banán

Rozpulte podélně ve slupce a grilujte nejprve minutu rozkrojenou půlkou dolů. Potom otočte a grilujte 5 – 7 minut

Hruška

Rozpulte, zbavte jádřinců a grilujte zhruba 10 – 15 minut.

Broskev

Broskve (i nektarinky) rozpulte, zbavte pecek a na gril dejte dužinou dolů. Grilujte 8 – 10 minut.

Osvěžující melounová salsa na letní grilování

Fotogalerie
3 fotografie