Špatná velikost

Pokud nosíte menší velikost prádla, může vás trápit škrcení, zařezávání, u citlivé pokožky může dojít k podráždění a k zarůstání chloupků. Příliš upnuté prádlo je špatně prodyšné, způsobuje pocení a tím i tvorbu bakterií. Přispívá i k tvorbě celulitidy. Proto se snažte vždy prádlo vyzkoušet.

Stahovací celý den

Stahovací prádlo je skvělý vynález, celodenní nošení se však nedoporučuje. Nejpopulárnější jsou kalhotky s vysokým pasem, jejichž úkolem je zploštit oblast břicha. Stahovací prádlo ale zamezuje správnému prokrvení, tím zhoršuje trávení a negativně ovlivňuje správné dýchání do břicha. Mimo jiné jsou tzv. stahovačky poměrně nepohodlné a špatně se sundávají.

Stejné na sport

Ať už při cvičení nosíte sportovní, nebo každodenní prádlo, je důležité ho po sportu převléknout. Tření, pocení a vlhkost jsou ideální podmínky pro množení bakterií. Podprsenky by se měly prát po každém sportu a nenosit je bez vyprání opakovaně.

Riziková tanga

Tyto kalhotky s sebou přinášejí rizika. Tanga jsou úzce padnoucí prádlo, které může během delšího nošení způsobit podráždění kůže v místech, kde se nejvíce zařezávají.

Hlavní nevýhodou je přenos bakterií. Pohybem a třením dochází k jednoduššímu přenosu bakterií od konečníku k intimním partiím, ty mohou způsobovat infekce močových cest, kvasinkové infekce a narušit přirozené pH.

Nevhodný prášek

Častým důvodem podrážděné pokožky v intimní oblasti je nevhodná volba pracího prášku. Ty bývají často silně parfémované, což může mít negativní důsledky. Z tohoto důvodu se raději vyhněte aviváži a bělidlu.

Neprodyšný materiál

Pro spodní prádlo obecně platí, že nejlepší jsou přírodní látky jako bavlna, v posledních letech je populární i bambus. Oblíbené jsou také syntetické materiály, jejich vlastnosti jsou však na celodenní nošení nevhodné, a to zejména kvůli nízké prodyšnosti. Pokud se tedy syntetiky nechcete vzdát, volte kalhotky, které budou mít v rozkroku všitý kus bavlněné látky.

Těsné na spaní

Mnoho odborníků se shoduje, že pro člověka je nejzdravější spát bez oblečení. To umožňuje pokožce v noci dýchat a omezuje to i pocení. Pokud trváte na nočním prádle, vybírejte ideálně širší střihy a příjemné materiály, které nikde netlačí ani neškrtí. Legíny, které obepínají tělo příliš těsně, raději vynechte.

Fotogalerie
10 fotografií

Špatný obvod i nastavená ramínka: Tyhle chyby už neudělám!

Video
Video se připravuje ...

Špatný obvod i nastavená ramínka: Tyhle chyby už neudělám! Petr Cífka/BPŽ