Vlastnosti barové židle

Užitná hodnota tohoto kusu nábytku způsobuje, že se stále častěji objevuje jako součást interiéru. Barové židle jsou úsporné, pokud jde o místo, jsou stabilní a sezení na nich je pohodlné.

Kromě praktické a funkční stránky se může naskytnout otázka – kam s nimi? S ohledem na výšku sedáku nelze umístit barové židle u klasického stolu. Musíme mít připraven barový pult či stůl s vyšší pracovní plochou. Proto je vhodné, abychom při zařizování a chuti mít barové židle, mysleli i na tyto aspekty.

Autor: ezidle.cz

Čím se řídit při nákupu barové židle?

Výběr samotné barové židle je závislý na několika faktorech. Nejdůležitější je vzhled, kvalita zpracování a v neposlední řadě také cena.

Na českém trhu je široká škála dostupných modelů, které se hodí do interiéru v konkrétním stylu. Pokud se budeme soustředit na konstrukci, tak máme dostupné barové židle dřevěné, v kombinaci dřeva a kovu, z umělých materiálů nebo barové židle s jednou, třemi či čtyřmi nohami. Některé modely mají navíc čalouněný sedák nebo i opěradlo.

Při výběru je nutno zvážit, jakou funkci bude tento kus nábytku plnit. Barová židle slouží ve většině případů na sezení. V tom případě je barová židle většinou umístěna při barovém pultu a využíváme je při konzumaci jídla nebo při setkáních s přáteli. Do interiérů, které jsou v retro či vintage stylu bezpochyby patří barová židle Sisi 3

Mnoho barových židlí však plní i funkci estetickou či dekorativní. Často jsou pouze doplňkem interiéru. Mnoho barových židlí je často využíváno jako praktický stolík či podložka pod květináč.

Pokud potřebujeme měnit výšku sedáku, je vhodné vybírat modely s touto funkcí. V případě vyšší polohy sedáku nebo využití barové židle v domácnosti i pro děti pamatujme, aby židle měla nožní opěrku, která usnadní nasedání na židli. Barové židle je vhodné kupovat u specialistů, například v obchodě eZidle.cz – katalog mnoha barových židlí naleznete na adrese https://www.ezidle.cz/barove-zidle-2/187/c.

Barová židle v rámci interiéru

Pokud chceme náš interiér vhodně doplnit, musíme dbát na vzory a materiály, které se již v interiéru nachází. Je vhodné zachovat jednotný design a rozložení prostoru, tak aby barová židle nebyla překážkou. Inovátoři interiérového designu často vyberou barovou židli jako prvek, který má interiér oživit, není tedy výjimkou, pokud je tento kus nábytku v kontrastní barvě či netradičním provedení.

Pro nízkorozpočtové projekty jsou vhodné kvalitní barové židle Krabi či mderní loftová barová židle Rize v kombinaci dřeva a odolného plastu.

Autor: ezidle.cz

Autor: ezidle.cz

Kompromisem mezi modernou a útulným provedením je barová židle Bari, kterou si lze objednat s individuální výškou, tak aby dokonale odpovídala potřebám zákazníka.

Autor: ezidle.cz