Čas hraje zásadní roli

Je to stejné jako třeba s jídlem. Ráno si s chutí dáte něco jiného než odpoledne. A přesně tak funguje i vaše pleť. Ráno je krevní oběh pomalý, a proto míváme obličej oteklý a musíme jej promasírovat, aby se krev rozproudila. Kolem oběda bývá pleť začervenalá a objevit se mohou i drobné cévky. Důvod? Krevní oběh už v tu chvíli funguje na plné obrátky.

Citronový start 

Jakmile se probudíte, dejte si ještě nalačno sklenici teplé vody s citronem. V jakém poměru? Do 250 ml vymačkejte šťávu z půlky tohoto citrusu. Kromě toho, že vám »drink« nastartuje organismus, zajistí i pravidelný přísun vitaminu C, který prospívá pleti a má omlazující účinky.

TIP: Vodu s citronem můžete klidně dávat také přímo na malé jizvičky na obličeji nebo na stařecké skvrny.

Zařaďte masáž 

Opuchlé oči a tmavé kruhy kolem nich. Tohle jste po probuzení určitě už zažili. Jak správně ráno postupovat? Začněte, jak jste zvyklí – nejdříve pleť vyčistěte. Následně si na oči a okolo nich přiložte chladivé obklady. Stejnou práci odvede i masírování pomocí speciálního válečku, kterému se říká face roller (tip – přes noc si ho dejte do lednice a ráno použijte studený).

TIP: Nepoužívejte po ránu moc mastné přípravky. Jsou pro pleť příliš těžké, a tak by mohly způsobit tvorbu váčků a zadržování vody.

Hlídejte se v práci

Vyměňte druhý šálek kávy za hrnek zeleného čaje. Obsahuje minerální látky hořčík a draslík, které zlepšují pevnost kůže, zabraňují alergiím a antioxidanty brání stárnutí buněk. Samozřejmě si během dne hlídejte pitný režim. Pro pleť je extrémně důležitý!

Zastavte červenání  

Krevní oběh pracuje na plné obrátky. Kůže se přehřívá, cévky se rozšiřují, což se projevuje začervenáním. Zároveň se tvoří více kožního mazu a pleť se začíná mastit. To vše se dá ale dobře zamaskovat. Sáhněte po zeleném korektoru, který následně zapudrujete svým klasickým pudrem.

TIP: Pokud se pleť nepříjemně napíná, nastříkejte na ni termální vodu. Minerály zklidní podráždění z nedostatku tekutin a váš make-up naopak zafixují.

Vše odličte! 

Konečně jste doma! Vaše pleť má na sobě jak celodenní make-up, tak nános všech nečistot, které na sebe postupně nachytala. Nečekejte s odlíčením a čištěním až na svou klasickou večerní rutinu a sundejte to vše už nyní. Pokožka začne dýchat a regenerovat. Následně použijte noční regenerační krém.

TIP: Jestliže se chystáte do divadla nebo někam ven, třeba na večeři, odličte se i tak a pak naneste krém a namalujte se znovu. Výhodou je, že se osvěžíte a nový make-up bude hezčí.

Noc na regeneraci  

Nejlepší regenerace je během spánku. Pleťové buňky ale k obnovování potřebují dostatek vlhkosti. Během noci se z pokožky rychle odpařuje voda. Proto na noc používejte přípravky s retinolem a kyselinami, které mají jak protistárnoucí účinky, tak například urychlují odstraňování odumřelých buněk.

TIP: Hedvábný povlak na polštáři nebere z pokožky tolik vody, čímž předchází nežádoucímu vysoušení a tvorbě vrásek. Navíc když ráno vstanete, nemáte tolik pomuchlaný obličej.