Potřebujete: 10 ks den starých rohlíků, 300 g vařeného uzeného masa, 6 vajec, 150 ml mléka, 3 hrsti mladých kopřiv můžete nahradit petrželkou, 50 g másla, slunečnicový olej na vymazání pekáčku, špetka muškátového oříšku, sůl, čerstvě mletý pepř.
Postup:
* Troubu předehřejte na 180 °C.
*Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy.
*Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte.
*Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám.
*Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem.
*Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.
Zdroj: akademiekvality.cz
Další recept na velikonoční nádivku naleznete zde>>>
Velikonoční nádivka bez masa