Potřebujete:  10 ks den starých rohlíků, 300 g vařeného uzeného masa, 6 vajec, 150 ml mléka, 3 hrsti mladých kopřiv můžete nahradit petrželkou, 50 g másla, slunečnicový olej na vymazání pekáčku, špetka muškátového oříšku, sůl, čerstvě mletý pepř.

Postup:

* Troubu předehřejte na 180 °C.

*Rohlíky a vařené uzené maso nakrájejte na kostičky a dejte je do větší mísy.

*Oddělte žloutky od bílků a společně s pokrájenými kopřivovými listy, mlékem a rozpuštěným máslem přidejte do připravené směsi a promíchejte.

*Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a opatrně vmíchejte k ostatním surovinám.

*Směs ochuťte špetkou muškátového oříšku, čerstvým pepřem a solí a přelijte do pekáčku vymazaného slunečnicovým olejem.

*Nechte péct zhruba 40 minut, dokud nebude nádivka pevná a upečená dozlatova.

Zdroj: akademiekvality.cz

Další recept na velikonoční nádivku naleznete zde>>>

Fotogalerie
5 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Velikonoční nádivka bez masa