Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Palačinky 3 krát jinak a vždycky zdravě! S lososem, fetou i banány

/
  • 15. ledna 2019 ● 11:38

    Dávno neplatí, že zdravý životní styl znamená konec dobrým pokrmům. Připravili jsme pro vás tři tipy na chutnou a lehkou palačinkovou snídani, svačinu, oběd nebo večeři. Je jen na vás, kdy si je zarolujete.

  • 1.

    Špaldové s lososem a lučinou

    Suroviny: Těsto: ● 200 g špaldové mouky ● 450 ml mléka ● 2 vejce ● špetka soli. Náplň: ● 200 g lučiny ● 50 g zakysané smetany ● šťáva z poloviny citronu ● 300 g plátků uzeného lososa ● čerstvý kopr ● sůl, čerstvě drcený pepř.

     

    Postrup:  Mléko, vejce, mouku a sůl dobře promícháme tak, aby vzniklo mírně husté těsto. Lučinu smícháme se smetanou, pepřem, solí, nasekaným koprem a citronovou šťávou.  Rozehřejeme si teflonovou pánev a nalijeme menší sběračku těsta. Rozprostřeme po celém dnu pánve a opečeme z obou stran.  Poté každou palačinku potřeme sýrovou hmotou, poklademe lososem a zarolujeme.

    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Špenátové palačinky se sýrem feta

    Suroviny: Těsto: ● 150 g ovesných vloček ● 250 ml mléka ● 100 g čerstvého špenátu ● 2 vejce ● špetka soli. Náplň: ● 250 g tvarohu ● 100 g sýru feta ● sušená rajčata ● slunečnicová či dýňová semínka.

     

    Postup: Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme pár minut bobtnat. Poté přidáme sůl, vejce a špenát, vše rozmixujeme. Dle potřeby přidáme mléko či vločky, aby vzniklo mírně husté těsto. Připravíme si náplň tak, že smícháme tvaroh se sýrem feta. Poté přidáme na malé kousky nakrájená sušená rajčata a semínka. Na rozpálenou tefl onovou pánev vlijeme přiměřené množství těsta, cca jednu menší sběračku. Rozprostřeme po celé ploše pánve a osmažíme po obou stranách. Palačinky potřeme sýrovou směsí, zavineme a můžeme podávat.

    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Banánové bez mouky

    Suroviny: 2 větší banány ● 4 vejce ● špetka kypřicího prášku ● pár kapek vanilkového extraktu. 

    Postup: Banány oloupeme a rozmixujeme na hustou, hladkou kaši. Poté zašleháme metlou vajíčka, kypřicí prášek a vanilkový extrakt. Na rozehřátou teflonovou pánev nalijeme vždy malou dávku a opečeme z obou stran.

     

    Podáváme pokapané medem a posypané vlašskými ořechy. Jako další variantu můžeme palačinky polít například bílým jogurtem či tvarohem a posypat borůvkami, malinami

Dnešní horoskopy