Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Krásná v každém věku: Triky kosmetiček, když je vám 20, 30, 40, 50

/
  • Špatná péče o pleť vám může přidávat léta
    Špatná péče o pleť vám může přidávat léta (istock.com)
    20. října 2018 ● 08:00

    Dokonalá pleť je symbolem zdraví a mládí. Jak si ji zachovat co nejdéle? Svoji roli samozřejmě hrají genetické předpoklady, ale nejvíc záleží na pečlivé každodenní péči a správném výběru kosmetiky. Přinášíme vám podrobný návod, co dopřát pleti, když je vám …

  • 1.

    ... 20 let

    Pupínky není radno vymačkávat
    Autor: profimedia.cz

    S péčí o pleť je důležité začít co nejdříve. „Mladá pokožka potřebuje pravidelně čistit a je vhodné ji hydratovat kvalitním lehkým krémem, který neucpává póry. Oba kroky je třeba provádět ráno a večer, aby pleť zůstala v rovnováze a dostaly se do ní všechny důležité látky. Okolo dvaceti let má pleť také často sklon k tvorbě akné, které je třeba řešit odborně – jinak hrozí riziko vzniku jizev po neodborném zásahu,“ upozorňuje Nikol Barová z kosmetického blogu Inspirace.essente.cz a radí i v případě bezproblémové pleti začít asi od 25 let s pravidelnými návštěvami kosmetičky.

    ....
    Autor: archiv

    BLACK magic detox & pore purifying peel-off mask

    Maska je vhodná i na problémovou T-zónu, zbaví ji černých teček a nežádoucí mastnoty. Obsažené aktivní uhlí pleť detoxikuje, aloe vera ji čistí, přispívá k ochraně kožních buněk, jejich regeneraci a urychluje proces hojení.  Masku doporučujeme používat 2–3x týdně, především v oblasti T-zóny.

    Černá slupovací maska, Dermacol v praktické tubičce – 149,- Kč / 150 

  • 2.

    ... 30 let

    Braňte se přehnané péči pleti, můžete ji poškodit.
    Autor: profimedia.cz

    Okolo třicítky se začínají objevovat první vrásky, nejčastěji v očním okolí a na čele. Je důležité pleť čistit a hydratovat, zároveň je dobré zaměřit se na krémy proti prvním známkám stárnutí. Pokud byste chtěly své pleti opravdu pomoci a dodat jí podporu z ještě větší hloubky, použijte hyaluronový booster, který prokazatelně pomáhá zpomalit proces stárnutí.“

    ....
    Autor: archiv

    Essenté Hyal Booster/Hyaluronový booster (50 ml) je intenzivní hydratační péče, která pomocí vysoce koncentrované kyseliny hyaluronové vypíná pleť obličeje a odstraňuje vrásky. Sérum má silné hydratační a liftingové účinky, které pomáhají pleti zachovávat přirozenou pružnost, pevnost a mladistvý vzhled. Výsledek je vidět už pár minut po nanesení. Šetrné složení přípravku pleť nezatěžuje, naopak posiluje její obranyschopnost. Cena 970 Kč

  • 3.

    ... 40 let

    Pupínky a fleky na kůži nejsou jen kosmetickým problémem.
    Autor: Shutterstock.com

    Pro čtyřicátnice jsou vhodné liftingové krémy, oční krémy a také boostery. Právě boostery dokážou dodat pleti potřebnou výživu do hlubších vrstev, tedy tam, kde jsou ukrytá kolagenová a elastinová vlákna, zodpovědná za konečný vzhled pleti. A pokud má pleť sklony k začervenání, bude pro ni velkou pomocí krém zlepšující žilní mikrocirkulaci.

    ....
    Autor: archiv

    Erborian CC RED CORRECT Tento pečující i zkrášlující krém potlačuje nežádoucí zarudnutí pleti. Krém viditelně snižuje začervenání pleti, zklidňuje i velmi citlivou pokožku, Obsahuje zelené částečky, které výborně korigují nežádoucí zarudnutí a zapouzdřené pigmenty, které se při aplikaci změní na tělovou barvu. Výsledkem je zklidněná a sjednocená pleť. Krém je vhodný pro všechny typy citlivé pokožky se sklony k červenání. Výsledkem je zklidněná a sjednocená pleť.
    K dostání v síti parfumerií Marionnaud, ve dvou velikostech za ceny – 15 ml = 449 Kč a 45 ml = 899 Kč.

  • 4.

    ... 50 let

    a
    Autor: profimedia.cz

    Také v tomto věku pleť čistíme, krémujeme, používáme boostery, zároveň ovšem přidáváme více hydratace a liftingové péče. Protože v tomto věku bývá pleť značně ovlivněná důležitou životní fází – menopauzou, doporučuji bedlivě ji sledovat a dodávat jí vše na míru. Pleť může být velmi dehydratovaná, téměř papírová, a tehdy je na místě zařadit více hydratace a lifting dodat až ve chvíli, kdy se pleť ustálí.

    ....
    Autor: archiv

    Opravdový beauty sleep zažijete s maskou Call It A Night. Ženšen a olivový olej vyživují a oživují pleť během spánku. Kompatibilní s FOREO UFO a UFO mini. Doporučená cena je 269 Kč za balení obsahující 7 kusů masek.

Dnešní horoskopy