Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bez nálady, v jarní »depresi«? 4 tipy, jak »nakopnout« své tělo

/
  • Ničí vás jarní únava? Vyzkoušejte naše tipy na povzbuzení organismu.
    15. března 2018 ● 12:02

    Málo slunce, světla i energie nás v zimě vede k touze po lenošení, nechce se nám hýbat a i v jídle si často dopřáváme více než jindy. Není se čemu divit, že znovu se »nastartovat« dá docela zabrat. Máme pro vás čtyři tipy, jak se vám to určitě povede.

  • 1.

    Pohyb nabíjí

    Není třeba jít pětkrát v týdnu do fitness centra. Myslete na dostatek pohybu každý den, stačí vyrazit na třicetiminutovou procházku rychlou chůzí, ideální je za den ujít deset tisíc kroků. Pomocníkem se vám mohou stát aplikace v chytrých telefonech, krokoměry a také třeba turistické hole. „Dnes se běžně vyrábějí hole teleskopické, které se dají snadno složit, nastavit na správnou délku a během přepravy přitom zaberou minimum místa. Používáním holí zapojíte do pohybu i ruce, čímž rovnoměrně rozložíte zátěž a zároveň docílíte až o třicet procent vyšší výkonnosti,“ říká Vít Hruška z e-shopu s outdoorovým vybavením.

    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Voda odplaví starosti

    Cvičení ve vodě má podle průzkumů až čtyřikrát větší efekt na hubnutí než aerobní cvičení prováděné na suchu, má příznivé účinky na páteř a pohybovou soustavu a navíc navozuje i psychické uvolnění. „Zlepšíte si pocit ze sebe sama, rychle odbouráte stres, napětí a naopak si dodáte potřebnou energii. Cvičení ve vodě ve skupině je zábavné a třeba při něm najdete i nějaké spřízněné duše,” doporučuje Štěpánka Štrougalová.

    aqua aerobic
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Osvěžte se barvami

    Vymalujte si byt či kancelář, obnovte šatník veselými barvami. Okrová, oranžová, hráškově zelená, žlutá, červená – všechny tyto barvy rozsvítí prostor okolo vás i ve vašem nitru. Nakupte si květináče petrklíčů a neschovávejte je nikam do chodby, naaranžujte je na místo, kam vaše oči často zabloudí. Budete překvapená, jak vám zvednou náladu. A co si z kamínků a kvítků vytvořit třeba mandalu? Takové přírodní umění bude bavit děti i dospělé…

    na samotné malování je důležité se řádně připravit
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Utužte vztah

    Po celý rok běháte kolem dětí, práce a na partnerský život už mnohdy sil moc nezbývá. Udělejte si proto čas jen pro vás dva a ideálně mimo domov. Děti dejte k babičce a dopřejte si prodloužený víkend třeba v lázních nebo nějakém penzionku. Uvidíte, že nerušený spánek se snídaní až do postele  vám udělá víc než dobře.

    Zdroj: 4camping.cz, www.juklik.cz, www.ceskosehybe.cz

    Užijte si lázně s partnerem.
    Autor: profimedia.cz

Dnešní horoskopy