Pivo je lék! Snižuje cholesterol, posiluje kosti + 3 další fakta o zlatavém moku!
-
Červené i bílé víno a také pivo v malém množství jsou velmi prospěšné pro náš organismus. Prozradíme vám pět faktů o pivu, které jste možná ani netušili.
- 1.
Pivo jako »ionťák«
Držíte-li dietu, pivu byste se měli raději vyhnout, je totiž bohatým zdrojem energie. Dopřát si jej můžete pouze v omezené míře, a to především k jídlu. „Pokud máte rádi hořkou chuť, dopřejte si skleničku piva hned po sportovní aktivitě. V tuto chvíli vám totiž poslouží jako skvělý iontový nápoj,“ doporučuje výživová poradkyně Alena Přídová.
- 2.
Snižuje »zlý« cholesterol
Umírněná konzumace piva snižuje ukládání LDL, tzv. zlého cholesterolu v cévách a zároveň podporuje tvorbu HDL, tzv. hodného cholesterolu. K pročištění cév je tak ideální jedno malé pivo denně.
- 3.
Proti řídnutí kostí
Řídnutí kostí neboli osteoporóza je způsobeno nedostatkem vápníku v kostech. Nejčastěji postihuje starší ženy po přechodu. Léčit se dá doplněním křemíku, kterého je spousta například v celozrnných cereáliích nebo pečivu. Kromě toho však je i optimální množství křemíku také v pivu.
- 4.
Zdroj vitaminu B
Pokud má tělo nedostatek vitaminu skupiny B (souhrnně B-komplex), projevuje se to především vypadáváním vlasů, špatnou náladou či nekvalitním spánkem, zvýšenou tvorbou ekzémů, akné a aft. Vitamin B doplníme například droždím, ale také pivem. „Nejvíce vitaminu B se nachází v nefiltrovaných a kvasnicových pivech,“ upřesňuje výživová poradkyně.
- 5.
Pivo podporuje trávení
Když už si jednou za čas dopřeje těžký a vydatný oběd, zapijete jej malým pivem. To totiž působí velmi pozitivně na lidské trávení. Je to díky obsahu chmele, který podporuje tvorbu trávicích enzymů. Navíc pomáhá snižovat překyselení žaludku.
Zdroj: naturhouse-cz.cz