Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tipy pro labužníky – Itálie, Thajsko, nebo valašské frgály?

/
  • Kuchařské kurzy frčí...
    Kuchařské kurzy frčí... (profimedia.cz)
    17. června 2016 ● 18:00

    Různé kuchařské workshopy a kurzy jsou teď hitem. Kam zamířit za nejpovolanějšími odborníky a tajnými recepty pro mlsné jazýčky? Čemu dáte přednost? Italské kuchyni, thajským specialitám, nebo poctivému valašskému pečení? 

  • 1.

    Savoia Castle – malé Toskánsko

     

    s
    Autor: Savoya Castle

     

    Uprostřed malebné vesničky Škvoreč, asi 5 km východně od Prahy, se nachází italská oáza klidu. Barokní zámek  Savoia, kde si můžete v klidu vychutnat gastronomické skvosty z rukou vyhlášených italských šéfkuchařů.  Už 19. 6. přijede na zámek italský šéfkuchař, vítěz evropské ceny v grilování Daniele Govoni, který naučí zájemce správnému grilování, od úpravy mas filírováním po speciální recepty na burgery až po grilovanou zeleninu s bylinkami.

     

    Těšit se můžete také na molekulární kuchyni, přípravu dortů, cupkaků, ale také třeba na semináře soustředící se na správnou výživu pro děti. Zámek nabízí také ubytování.

     

    Foto: Savoia Castle

     

  • 2.

    Festival Bosh Fresh - Thajský šéfkuchař i molekulární kuchyně

     

    s
    Autor: Bosh Fresh Festival

     

    Na největší gurmánský festival, který proběhne ve dnech 25. – 26. června také v Praze pozvali pořadatelé společně s Thajskou ambasádou v České republice Chumpola Jangpraie, šéfkuchaře bangkokské restaurace Siam Wisdom. Chumpol Jangprai, který je uznáván světovými gurmánskými odborníky, bude na festivalu připravovat tradiční thajské speciality.

    V rámci festivalu proběhne také Mistrovství ve filetování čerstvých lososů.

     

  • 3.

    Frgály ve Velkých Karlovicích

     

    s
    Autor: Rezort Valachy

     

     

    Resort Valachy, který ve Velkých Karlovicích u slovenské hranice provozuje tři hotely, nabízí novinku. Během prázdnin bude dvakrát týdně pořádat kurzy pečení pravých valašských frgálů.

     

    Naučíte se nejen péct skvělé koláče, ale můžete navštívit také wellness, saunový svět, nebo bazén s termální vodou. 

     

    Foto: Resort Valachy

Dnešní horoskopy