Vepřová panenka v tramezzinu
Na 1 porci potřebujete:
2 ks tramezzina (italský chléb)
300 g vepřové panenky
hrubá sůl
Drcený pepř
olivový olej
1 červená paprika
Menší cuketa
mango
Postup:
Kus vepřové panenky očistíme a obalíme v drcené hrubé soli a pepři, lehce oklepeme a vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran. Poté panenku dopečeme na okraji grilu, kde je maximálně cca 90 °C. Jakmile grilovací jehla teploměru dosáhne 59 °C v jádru, stáhneme z grilu. V tento moment je maso krásně šťavnaté. Necháme odpočinout cca 3 minuty. Omotáme dvěma kousky tramezzina a lehce přimáčkneme. Opékáme prudce na grilu až chleba získá zlatavou barvu. Omyté suroviny nakrájíme - papriku na podélné proužky, mango bez slupky na půlměsíčky a cuketu na kolečka. Grilovací doba se odvíjí od tloušťky pokrájené zeleniny a ovoce a teploty grilu. 10 minut by však mělo postačit. Curry omáčku zakoupíte v obchodě.

Doporučení:
Tramezzino udrží šťávu, která má tendenci z masa unikat, pořádně proto zamáčkněte a uzavřete tramezzino ze všech stran. Pro lepší výsledný vizuální efekt rozřízněte vepřovou panenku našikmo.
Tortilla s grilovanou roštěnou, rukolou a parmazánem
Na 1 porci potřebujete:
1 ks větší tortilly
20 g rukoly
70 g grilovaného roštěnce
20 g červené a žluté papriky
20 g zakysané smetany
20 g parmazán
sůl a barevný pepř
Postup:
Roštěnou posypeme hrubou solí a hrubým mletým pepřem. Zprudka opečeme na rozpáleném grilu ze všech stran a poté pozvolna pečeme na okraji grilu, kde je maximálně cca 90 °C. Jakmile grilovací jehla teploměru dosáhne 59 °C v jádru, tak stáhneme z grilu. Tortilu na chvilku položíme na gril, jen aby se prohřála, pozor, ať ji nespálíte. Poté potřeme zakysanou smetanou spolu se strouhaným parmazánem. Poklademe rukolou a proužky čerstvé barevné papriky a zarolujeme. Doplníme ještě tradiční mexickou omáčku quacamolle či jinou salsou.

Doporučení:
Člověk jí i očima. Proto by mělo i servírování jídla zvyšovat chuť. Překrojte tortilu na dvě poloviny, tak aby vynikla barevná náplň, a servírujete v různých pestrých hrnečcích.
Chuťovky z corbagety
Na 6 porcí potřebujete:
1 kornbagetu
100 g rajčat
80 g mozzarelly
100 g cukety
60 g česneku
30 g olivového oleje
Sůl, pepř
Postup:
Kornbagetu nakrájíme na silnější kolečka a opečeme na grilu. Stejným způsobem pracujeme i s rajčaty a cuketou – kolečka by měla mít stejnou velikost jako kolečka bagety. Omytou a osušenou zeleninu posolíme a popepříme a lehce zakápneme olivovým olejem před tím, než ji dáme grilovat. Oloupaný česnek ponoříme do teplého olivového oleje a necháme upéct. Olej nesmí být příliš rozžhavený, jinak hrozí zhořknutí. Po opečení vrstvíme na opečený plátek bagety grilovanou cuketu, mozarellu a rajče. Vše dozdobíme stroužkem pečeného česneku a propíchneme napichovátkem.
Doporučení:
Pro zvýraznění chuti můžeme ještě jednotlivé suroviny kápnout trochu bazalkového pesta, nebo přidat plátek parmazánu.
Tramezzino s mangem
Sladká tečka na závěr v podobě svěžího a jemného dezertu.
Na 1 porci potřebujete:
1/5 plátu tramezzina
100 g jablek
80 g manga
20 g másla
30 g cukru
5 g mleté skořice
jablko a snítka máty na ozdobu
Postup:
Jablka oloupeme a rozvaříme v hrnci spolu s oloupaným mangem a skořicí. Směs rozmixujeme na hladké pyré. Tím potřeme tramezzino a můžeme formovat do tvaru rolády nebo trojúhelníkového sendviče. Před pečením na kontaktním grilu potřeme pečivo kouskem másla, aby dezert získal křupavou kůrku.

Doporučení:
Pyré můžeme vytvořit i z dalšího měkkého sezónního ovoce, jako jsou jahody, hrušky či borůvky.