Nezabloudíte
Nemá smysl něco si namlouvat. Navigace nás rozmazlily, a s mapami se chceme trápit čím dál méně, na druhé straně, bloudit na kole se nemusí vyplatit.
Řešením je navigace do smartphone. Vyzkoušeli jsme pro vás SmartMaps (Alza, 990 Kč).

Se Smartmaps se neztratíte
Autor: Alza

 Redaktorka Petra: Navigace se pohodlně usídlila v mobilu a částečně mě zabavila strachu, že se ztratím v lese. Naštěstí funguje i mimo oficiální cesty. Při jejím používání potřebujete buď držák na mobil, který namontujete na řídítka, nebo můžete navigaci nechat v batohu a spoléhat se jen na hlas, který vás vede. Pokud se vydáváte na delší výlet, je ideální doplnit mobil ještě externí nabíjecí baterií, protože provoz navigace přece jen baterii docela požírá. Ovládání je snadné, nabízí různé možnosti nastavení trasy a každopádně mě vždycky dovedla do cíle.

Navigace uspokojí i zanícené lovce „kešek“.  

 Ať neskončíte bez šťávy
GP Instant Power Pack GP322A za 599 Kč prodlouží životnost mobilu  o několik hodin.

2038937:gallery:true:true

2038938:gallery:true:true

Se světlem i s muzikou
Mít na kole světlomet je nejen nutné, ale i povinné, ovšem mít světlomet, který má navíc reproduktor a na výletě vám hraje (sluchátka nejsou při řízení z mnoha důvodů ideální), nebo třeba předčítá audioknihu, to už je komfort. Energy Sistem Bike Music Box Black & Silver za 799 Kč to umožňuje. Vydrží hrát až osm hodin, a má microSDHC  slot.

Přehrávač na kolo je horká novinka. (Alza)
Autor: Alza

Potřebujete se motivovat?

Donutit se k akci je někdy trochu problém. Pokud potřebujete hlídače, a můžete to zkusit s fitness náramkem Garmin, který funguje jako plnohodnotné fitness hodinky.  Pokud ho propojíte s počítačem, nebo smartpohonem, vytvoří vám statistiky celodenní (i celonoční) aktivity a možná zjistíte, „kde vás bota tlačí“. Cena 2 990,-

 2038902:gallery:true:true