Rajčata – obsahují lykopen a antioxidanty, díky nimž je naše pokožka odolnější vůči slunečním paprskům

Mrkev, meruňky, mango, meloun, špenát, brokolice  – obsahují antioxidany a beta karoten, které chrání před spálením

Jahody, citrusové plody, papriky, kiši, černý rybíz – obsahují vitamin C, který chrání před volnými radikály. Ty vznikají z UV slunečního záření. Navíc zabraňují i vzniku vrásek.

Olivový olej, avokádo, nesolené ořechy – obsahují vitamin E a navíc jsou plné nenasycených mastných kyselin, které chrání srdce.

Ryby, vejce, paraořechy – obsahují selen, který chrání pokožku před UV zářením

Kapusta, hrášek, brokolice, špenát, cuketa – obsahují lutein, který se chová jako »sluneční  brýle přírody«

Hořká čokoláda – denně 20 g kvalitní hořké čokolády a pokožka vydrží dvakrát vyšší dávku UV záření